Starbucks'ın Pipet Kararı Okyanusların Daha Temiz Olmasını Sağlayacak

47
8
5
4
0
Dünya ve okyanuslar için büyük bir sorun teşkil eden plastik atıklar, artık azaltılmaya başlanıyor. Bu konuda önemli bir gelişme kaydeden Starbucks, 2020 yılından sonra pipet kullanımını bırakacak.

Hemen hemen her restoranda karşımıza çıkan pipetler, aslında sandığımızdan çok daha tehlikeli birer plastik atıklar. Dünya ve okyanuslar için sorun haline gelen bu durum, artık bilinçlenen bazı markalar tarafından azaltılmaya çalışılıyor. Bu konu hakkında büyük bir karar alan Starbucks’ da Pazartesi günü yaptığı açıklamada dünya çapındaki 28.000 mağazasında plastik pipetleri kullanmayı bırakacaklarını açıkladı.

Şirketin gün içerisinde bile yüz binlerde pipet kullandığını düşünecek olursak, bu aslında sanıldığından çok daha büyük bir etki yaratacaktır. Plastiklerin doğaya verdiği zararı çoğumuz biliyoruz. Ancak 2015 yılında Teksas A&M Üniversitesi’nde bir deniz biyoloğu olan Christine Figgener, burun deliğine pipet girmiş bir deniz kaplumbağasını medyaya göstermişti. Yayınlanmasından bu yana 30 milyondan fazla izlenen bu görüntü, pipetlerin yasaklanması için de öncü bir adım oldu.

Doğadaki kirliliğin sadece %4’ünü engelleyebilecek olan bu pipet kararı; tüm buzlu kahve, çay ve espresso içeceklerinde standart olarak uygulanacak. Aldığı karar ile diğer birçok firmaya örnek olan Starbucks sayesinde, McDonald’s gibi ünlü zincirler de benzer bir kararı uygulayacaklarını açıkladılar.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/11/starbucks-straw-ban-win-for-earths-oceans/
47
8
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
47
8
5
4
0