Starbucks'tan Alkışlanacak Hamle: İşitme ve Konuşma Engelliler İçin Özel Şube Açılıyor

26
3
1
1
0
Tüm müşterilerine en iyi şekilde hizmet etme amacını bir kademe daha arttıran Starbucks, ABD sınırları içerisinde bulunan bir şubesini baştan aşağıya işaret dili bilen personel ile dolduracak.

Oldukça tutarlı bir süreç sonrası dünyanın en popüler kahve zincirlerinden biri olmayı başaran Starbucks, müşterilerine verdiği hizmet ve prestij haline gelmiş marka değerleri bir yana dursun, yepyeni bir proje ile adından bahsettireceğe benziyor.

ABD’nin Washington eyaletinde bulunan bir şubesini işitme ve konuşma engelli bireylerin en iyi şekilde alması için düzenleyecek olan şirket, şubede çalışacak tüm personelin bu konuda eğitimli olacağını belirtti. Şube için 25 kişilik bir çalışan havuzu planlayan Starbucks yönetimi, aynı zamanda bu tür engelleri olan kişiler için iş imkanı yaratmak istediklerini ve bundan onur duyacaklarını belirtti.

2016 yılında Malezya’da da benzer bir projeye imza atan dev kahve zinciri aynı modeli Amerika’da da oturtmak istediklerini belirtti. Yeni şubede çalışacak tüm personel “İşaret dili biliyorum” yazılı yaka kartları ile hizmet edeceği kesinleşirken, ekim ayı itibari ile hizmete hazır olunması planlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Philadelphia’da iki siyahi müşterinin alışveriş yapmadan önce tuvaleti kullanmak istemesi üzerine çıkan olayda bahsi geçen müşterileri tutuklanması, Starbucks’ın şirket imajına bir hayli zarar vermişti. Bu yeni projenin bir tür kriz yönetimi stratejisinin parçası olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=AsKK2BHk6wY
26
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
1
1
0