Steam'de Cinsel İçeriklere Sahip Oyunlar, Başka Platformlar Aramaya Başladılar

45
10
5
2
2
Geçtiğimiz günlerde Valve, Steam'de yer alan 3 oyuna, yetişkinlere yönelik içeriklerini kısıtlamaları yönünde bir uyarı yaparak gündeme gelmişti. Anime tarzında olan bu oyunlar kendilerine başka platform bulma arayışına girdiler.

Mayıs ayında, Lupiesoft , HunieDev ve MangaGamer dahil olmak üzere çeşitli geliştiriciler ve yayıncılar oyunlarındaki cinsel içerik nedeniyle uyarılmıştı. Valve, yapımcılara cinsel içeriği sansürlememeleri halinde Steam'de barınamayacaklarını bildirdi. Bir günden az bir süre sonra Valve, ağır bir tavır sergilediği bildirimleri geri çekti ve özür dileyerek ilk e-postaları göz ardı etmelerini belirtti.

Valve, özür dilemiş olsa bile anime oyun severlerinin öfkesini üstüne çekmiş oldu. Steam'deki Eroge oyunlarının çoğu, Valve'un topluluk standartlarına uygun olması için ağır bir şekilde sansürlendi. Bu durum da bu oyunlara para vererek satın alan büyük bir topluluk tarafından tepkiyle karşılandı.

Oyun yapımcıları, birçok sansür kararına gerek kalmadan basit bir şekilde oyunların yetişkinlerle buluşturulabileceğini belirtiyor. Ödeme yöntemlerinin tümünün bu oyunlardaki satın alma işlemlerini kabul etmemesi ve Steam'in sadece kredi kartı alan bir yetişkin bölümünün olmaması için bir neden göremediklerini aktarıyorlar. Yapımcılar, Valve'un baskılarından sonra oyuncularının da isteği ile sansürsüz oyun deneyimi sunabilecekleri başka platformlar bulma arayışına girdiler.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/as-sexual-content-on-steam-is-threatened-developers-look-elsewhere/
45
10
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
45
10
5
2
2