Steam Fiyatı 50 TL Olan Oyun Epic Games'te Ücretsiz Oldu

39
5
5
4
2
2019 yılının sonuna kadar her hafta ücretsiz oyun verecek olan Epic Games, bu haftaki ücretsiz oyununu yayınladı. Platform bu hafta boyunca, Mars'ta koloni kurmaya çalışacağımız Surviving Mars isimli oyunu ücretsiz olarak sunuyor.

Geçtiğimiz yıllara kadar dünyanın en popüler oyun platformu, Valve'ın sahip olduğu Steam'di. Ancak Epic Games'in sektöre girmesiyle birlikte Steam'in tahtı, iyiden iyiye sallanmaya başladı. İkili arasında yaşanan sorunlar ve heyecanla beklenen bazı oyunların Epic Games'te yayınlanması, Steam'i iyiden iyiye köşeye sıkıştırdı.

Üstelik tek sorun bu da değildi. Epic Games, Steam'i bitirmek adına efsane bir kampanya başlattı. Platformun başlatmış olduğu bu kampanya kapsamında 2019 yılının sonuna dek bazı oyunlar, ücretsiz olarak sunulacak. Bu sayede oyunseverlerin Epic Games kütüphanesi, kimi zaman popüler kimi zaman da çok da popüler olmayan oyunlarla doldu. Kampanyanın bu haftaki etabını başlatan platform, Steam fiyatı 50 TL olan "Surviving Mars" isimli oyunu ücretsiz yaptı.

Surviving Mars

Surviving Mars, adından da anlaşılabileceği üzere kızıl gezegen Mars'ta hayatta kalmaya çalıştığımız bir oyun. Detayları bol olan bu oyundaki amacımız, Mars'ta koloniler kurmak ve insanları Mars'ta yaşatabilmek. Oyunda, her şeyi detaylıca düşünmeniz ve buna göre bir strateji oluşturmanız gerekiyor. Oyunda 3 farklı rakibiniz de olabiliyor ve hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da bu rakiplerin önüne geçmemiz gerekiyor.

Oyunun sadece iki noktası oyunseverler için dezavantaj sunuyor. Bunlardan bir tanesi oyunun Türkçe dil desteğinin olmaması. Oyun fazla detaylı olduğundan bir süre sonra olayları anlamak ciddi anlamda zorlaşıyor. Bir de oyunda teknik terimlere yer verildiği için günlük İngilizce, ilerleyen süreçte işinizi görmeyebiliyor. Oyunla ilgili ikinci sorun ise ne yazık ki çok oyuncu desteğinin olmaması. Ancak yine de Surviving Mars, oyunseverlerden tam not almayı başarıyor.

Surviving Mars'a ücretsiz olarak sahip olmanız için yapmanız gerekenler

  • Oyun, Epic Games tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Dolayısıyla da bu platforma üye olmanız veya hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.
  • Burada bulunan bağlantıyı kullanarak Epic Games'in internet sitesine erişin. Sağ üst kısımda yer alan "Giriş Yap" yazan butona tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda kayıt olabilmeniz için ve giriş yapabilmeniz için gerekli olan kısımları göreceksiniz. "Kayıt Ol" yazılı butona tıklayarak manuel olarak kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz ancak Facebook, Google, PlayStation ve Xbox gibi hesaplarınızı kullanarak da giriş yapabilirsiniz.

Epic Games

  • Kayıt veya giriş işlemlerini tamamladıktan sonra Epic Games'in ana sayfasına erişim sağlayın. Zaten sistem sizi, otomatik olarak yönlendirecektir. 
  • Karşınızdaki ekranda Surviving Mars'ın ücretsiz olduğu kampanyayı göreceksiniz. Surviving Mars'la ilgili olan fotoğrafın üzerine tıklayın.

Epic Games

  • Yönlendirildiğiniz sayfada oyunla ilgili bir tanıtım videosu ve genel açıklamaları göreceksiniz. Hemen sağ kısımda bulunan "AL" butonuna tıklayın.
  • Karşınıza küçük bir sipariş sayfası çıkacak. Burada zaten oyunun ücretsiz olduğu da açıkça görünüyor.

Epic Games

  • Bu ekranda yer alan ve e-posta adresinizi oyunun geliştiricisi olan Paradox Interactive'le paylaşmanızı sağlayan bir kutucuk bulunuyor. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum. 
  • "SİPARİŞ VER" butonuna tıklayın. Saniyeler içerisinde oyun Epic Games kütüphanenize eklenmiş olacaktır.

Epic Games önümüzdeki hafta, Steam fiyatı 16.50 TL olan Alan Wake's American Nightmare ve Steam fiyatı 49 TL olan >observer_ isimli ücretsiz olarak sunacak. Hem oyunlardan hem de diğer teknolojik gelişmelerden anında haberdar olabilmek için Webtekno uygulamasını hemen aşağıda bulunan bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.

39
5
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
39
5
5
4
2