Steam, IŞİD Simülatör Başta Olmak Üzere Pek Çok Oyunu Mağazadan Kaldırdı!

47
27
8
5
0
Yasa dışı ve troll içerikli oyunları Steam mağazasından kaldıracağını duyuran Valve elini çabuk tuttu ve IŞİD Simülatör başta olmak üzere pek çok oyunu platformdan kaldırdı.

Dünyanın en büyük oyun pazarı haline gelen Steam’in sahibi olan Valve, kısa süre önce yaptığı açıklama ile oyunları yayından kaldırmaya ya da sansürlemeye sıcak bakmadıklarını belirterek, yasa dışı olmayan ya da troll amacı gütmeyen içeriklerin Steam’deki varlıklarını sürdürebileceklerini söylemişti.

Valve’nin bu açıklaması tartışılan bazı oyunların geliştiricileri için iyi haber olsa da şiddeti körükleyen, belli bir durum ya da toplulukla alay eden oyunların Steam’de barınamayacağını da belirtmiş oldu. ‘Steam’den oyun kaldırmaya sıcak bakmıyoruz’ başlıklı açıklamanın hemen ardından kolları sıvayan Valve, ‘tuhaf’ içerikli birçok oyunu mağazadan kaldırdı.

Steam’den kaldırılan oyunların arasında AIDS Simülatör, IŞİD Simülatör, Tetikçi Simülatörü gibi ilginç oyunlar yer alıyor. Ayrıca Active Shooter oyununu da troll oyunlar kapsamına alarak mağazadan kaldıran Valve, oyunun hiçbir şey yapmadan sadece öfke ve çatışma yaratmaya çalıştığını belirtti.

Steam’de zaman zaman gerçekten tuhaf oyunlar yer alabiliyor. Bunlardan biri, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan School Shooting’di. Amerika’daki okul baskınlarını canlandıran oyunda amaç, baskın yaptığınız okulda maksimum sayıda sivili katletmekti. Tahmin edebileceğiniz gibi oyun pek çok tartışmayı beraberinde getirdi ve ardından kaldırıldı.

Kaynak : https://www.vg247.com/2018/06/08/valve-remove-aids-simulator-isis-simulator-steam/
47
27
8
5
0
Emoji İle Tepki Ver
47
27
8
5
0