Steam, Oyuncular İçin Hazırladığı Anketin Sonuçlarını Açıkladı

64
8
7
5
5
Valve'ın sahip olduğu oyun platformu Steam'de olan verilere göre oyuncular, büyük çoğunlukta Windows 10 kullanıyorlar.

Steam düzenli anketler yaparak, kullanıcılarının donanımsal ve yazılımsal istatistiklerini inceliyor. Mart ayı anketlerine göre Microsoft Windows 10 açık ara önde. Linux ve MacOS gibi işletim sistemlerine fark atması elbette fazlasıyla şaşırtıcı olmasa da önemli olan detay, Windows 7'nin kan kaybı yaşıyor olması. 2020'de desteğine son verilecek olan Windows 7, yavaş yavaş terk edilmeye başlanmış gibi görülüyor. 

Steam platformunda istatistiklerin genel verisi şu şekilde;

İşletim sistemleri detayları ise;

Görüldüğü üzere, Windows 7'deki kullanıcı kaybının neredeyse tümü Windows 10'a geçiş yapmış gibi görünüyor. Sadece, yüzde 0,21'lik bir kısım Linux ve MacOS arasında dağılmış. Genele vurulduğunda ise Microsoft Windows yüzde 95'lik bir oranla rakiplerini yok etmiş durumda.

Bu verilerin ekran kartı modellerini baz alarak yapılan sıralamasında ise;

Veriler göz önünde bulundurulduğunda, DirectX 12 destekli yeni nesil ekran kartları bir hayli önde gözüküyor. Ekran kartların detaylarına inecek olursak;

NVIDIA tahtını kimselere bırakmayacak. Bu verilere göre oyun dünyasının kralları; NVIDIA, Microsoft Windows 10 ve Intel.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/most-pc-gamers-run-windows-10-because-there-s-no-compelling-alternative-anyway-525542.shtml
64
8
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
64
8
7
5
5