Steam Verilerine Göre Oyuncular, Windows 10'dan Windows 7'ye Geçiş Yapıyorlar

59
20
10
5
3
Steam, yeni bir ayın başlamasıyla birlikte platformdaki kullanıcı verilerini güncelledi. Steam'in yayınladığı son veriler, oyunsevelerin Windows 7 kullanımını azaltmak yerine yüzde 2.43 oranında artırdıklarını gözler önüne seriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un "Windows 7" isimli işletim sistemi, çok kısa bir süre sonra tarih olacak. Teknoloji devi, 2020 yılında bu işletim sistemine verdiği desteği kesecek ve kullanıcılar, tüm güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale gelecekler. Bu durum ciddi sorunlara gebe olabilecek gibi görünse de tüketiciler, Windows 7'den kolay kolay vazgeçmek istemiyorlar. 

Valve'ın oyun platformu Steam, sürekli olarak çeşitli veriler yayınlıyor. Yayınlanan veriler arasında oyunseverlerin işletim sistemleri de yer alıyor ve tahmin edilebileceği üzere Windows 10, en çok kullanılan işletim sistemi olarak zirvede oturuyor. Ancak şu sıralar, Steam'in verileri ilginç bir değişiklik gösteriyor. Bu değişiklik, tüketicilerin Windows 7'yi bırakmak bir yana, Windows 10'dan vazgeçip, Windows 7 kullanmaya başladıklarını gösteriyor.

Steam

Steam'de yayınlanan son veriler, Windows 10 işletim sistemi kullanan oyunseverler, son bir ay içerisinde yüzde 2 oranında azalmış durumda. Bu azalma, Windows 10'un liderliğini etkilemiyor. İşletim sisteminin güncel küresel pazar payı hala yüzde 74.23 ve bu oran, Windows 10'un tahtının hala sağlam olduğunu ortaya koyuyor. Ancak yayınlanan son verilerdeki esas gizem Windows 10 değil Windows 7 ile ilgili.

Steam'de yer alan verilere göre Windows 7 kullanan oyunseverlerin oranı, son bir ay içerisinde yüzde 2.43 oranında yükseldi. Bu yükseliş, Windows 7'nin güncel pazar payını yüzde 18.47'ye yükseltmiş durumda. Bu veriler, Windows 7'nin hala neredeyse her 5 kullanıcıdan 1 tanesi tarafından kullanıldığını gözler önüne seriyor. Microsoft'un bu ilgiyi nasıl kıracağı hala büyük bir belirsizlik gösteriyor.

İşte Steam tarafından yayınlanan son veriler

Steam

Microsoft, Windows 7'nin son güvenlik güncellemesini 14 Ocak 2020'de kullanıcıların hizmetine sunacak ve ardından da desteği kesecek. 14 Ocak itibarıyla da tüketiciler, bilgisayar korsanlarının keşfedecekleri yeni güvenlik açıklarına karşı savunmasız kalacaklar. Aslına bakacak olursak Microsoft, konuyla ilgili olarak sürekli bilgilendirmelerde bulunuyor ve tüketicilerin Windows 10'a geçmesini istiyor. Ancak tüketiciler, bu konuda çok da istekli değiller.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/surprise-surprise-windows-7-up-windows-10-down-in-latest-steam-numbers-528421.shtml
59
20
10
5
3
Emoji İle Tepki Ver
59
20
10
5
3