Stephen Hawking'in Ses Kaydı 3500 Işık Yılı Uzaklıkta Bir Kara Deliğe Gönderildi

20
7
7
3
3
Tarihimizin en büyük fizikçilerinden Stephen Hawking'in en büyük hayallerinden biri, dolaylı da olsa gerçek olacak.

Stephen Hawking, geride bıraktığı bilgi birikimleri ile sonsuza kadar adından söz ettirecek önemli bir bilim insanıydı. Geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybettiğinde ise en büyük hayalini gerçekleştirememişti. Hawking'in en büyük hayali bir gün uzaya gidebilmekti, ancak bu mümkün olmamıştı. Ancak ölümünden 3 ay sonra, bu hayali dolaylı da olsa gerçekleştirilicek.

Yunan besteci Vangelis, ortalama 6 dakikalık bir şarkı besteledi ve şarkıda Hawking'in sesi kullanıldı. Şarkı, İspanya'da gerçekleşen bir anma töreni esnasında uydu yardımıyla uzaya, bir karadeliğe gönderildi. Karadeliğin adı 1A 0620-00 ve dünyamızdan 3500 ışık yılı uzaklıkta. 

Hawking, kara deliklerin işleyişine dair pek çok çalışma yürütmüş ve bu anlamda ufkumuzu hayli genişletmişti. Hali hazırda devam eden pek çok kara deliksel çalışma, Hawking'in geride bıraktıklarıyla yüütülüyor. Bu ses kaydının kara deliklere gönderilmesinin de Hawking'e bir nevi armağan olduğu söyleniyor. Kayıt bundan 3500 sene sonra kara deliğe ulaşmış olacak.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/15/stephen-hawking-tribute-memorial-black-hole/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#Go1jup.nziqH
20
7
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
20
7
7
3
3