Stephen Hawking: Yapay Zeka, İnsanlığın ya En Büyük İcadı ya da Sonu Olacak!

0
0
0
0
0
Stephen Hawking: Yapay Zeka, İnsanlığın ya En Büyük İcadı ya da Sonu Olacak!
Cambridge Üniversitesi’nin yeni ‘Yapay Zeka Araştırma Merkezi’ açılışında bir konuşma yapan Stephen Hawking, tekrar yapay zekayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Artık telefonlarımıza kadar gelen yapay zeka bize uzaktan hoş görünüyor olabilir fakat dünyaca ünlü Stephen Hawking, yaptığı her konuşmasında bu yapının gelecekte büyük sıkıntılar doğurabileceği hakkında açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Cambridge Üniversitesi’nde açılan ‘Yapay Zeka Araştırma Merkezi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hawking, kontrol edilmediği taktirde düşünen makinelerin (yani yapay zekaların) insanlığın sonunu getirebileceğini belirtti. 

Yapay zekaların alışılagelen ekonomik sistemlerin çöküşüne neden olacağını ve gelecekte bir gün kendi iradelerini kazanmaları durumunda bunu insanoğlunu dize getirmek için kullanabileceklerini belirten Hawking, kısaca geleceğin kölelik sistemi denkleminin yapay zeka - insanoğlu olarak şekillenmesi konusundaki endişesini dile getirdi. Google’ın Deep Mind adındaki yapay zekasının bu yılın başında dünya Go şampiyonunu yendiğini söyleyen Hawking, Microsoft yapımı yapay zekanın da tıpkı insanlar gibi sesleri tanıyarak ayırt edebildiğini, gelişim sürecinin tahmin ettiğinden çok daha hızlı ilerlediğini belirtti.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0