Stonehenge'deki En Eski Aile Fotoğrafı Bulunmuş Olabilir

12
5
3
1
1
İngiltere Stonehenge'de çekilen bir fotoğrafın, tarihi yapıda çekilmiş en eski aile fotoğrafı olduğu düşünülüyor. Fotoğraflar yakın zamanda bir sergide gösterilecek.

English Heritage, tarihi Stonehenge anıtının kamusal mülkiyetinin 100. yıl dönümünü kutlamak için, insanlardan içinde Stonehenge'in yer aldığı aile fotoğraflarını göndermelerini istedi.

1000'in üzerinde fotoğrafı tarayan tarihçiler, 1875 yılından kalma fotoğrafların en eski aile fotoğrafları arasında yer aldığını tahmin ediyor. Fotoğraflardan birinde, şık kıyafetler giymiş bir grubun piknik örtüsü üstünde oturduğu ve tahminlere göre şampanya şişesi bulundurdukları görülüyor. Bir başka fotoğrafta ise, at arabası içerisinde insanlar görülüyor.

Aile fotoğrafı

Tarihçi Susan Greaney, fotoğraflardaki insanların modaya uygun şapkalar ve kıyafetler giydiğine dikkat çekiyor. Greaney, 1930'lu yıllara kadar, insanların pazar günleri dışarı çıkarken iyi kıyafetler giymeye dikkat ettiklerini belirtiyor.

Fotoğrafların, 140'ın üzerinde başka fotoğrafla birlikte Your Stonehenge (Sizin Stonehenge'iniz) isimli sergide gösterileceği açıklandı. Serginin günümüze en yakın fotoğrafı, fotoğrafçı Martin Parr tarafından 2019'un Ağustos Ekinoksu sırasında çekilmiş.

Stonehenge

Tarihçi Greaney, serginin fotoğrafın tarih içerisinde nasıl değiştiğini göstereceğini vurguluyor. Selfie çubukları ve akıllı telefonlarla birlikte fotoğrafçılığın gidişatının da başkalaştığını düşünüyor. Greaney, insanların yüzlerinin kameraya yaklaşmasıyla birlikte, fotoğraflarda Stonehenge'den ziyade insanların görünmeye başladığına dikkat çekiyor.

Greaney, daha eski fotoğrafların olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor. Tarihçi, başka birilerinin kendilerinde daha eski fotoğraflar olduğunu söylemesinden memnun olacaklarını kaydediyor.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/12/12/historians-discover-oldest-family-photo-taken-stonehenge-11822493/
12
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
1
1