Stranger Things'in Dördüncü Sezonuyla İlgili Kafa Karıştıran Teori

36
4
3
1
0
Stranger Things'in 3. sezonu, dizinin fanları tarafından çoktan izlendi. Dolayısı ile yeni sezonla ilgili teoriler gelmeye başladı. Dizinin dördüncü sezonuyla ilgili ortaya atılan bir teori, yeni sezonunda hikayenin nereye varabileceği yönünde bir fikre sahip olmamızı sağlıyor.

Dizi ve film platformları bu yıl, seyircileri doyuracak yapımlarla karşımıza çıktılar. Netflix, çok ciddi bir izleyici kitlesine sahip olan Stranger Things'in üçüncü sezonunu yayınlarken, bir diğer platform HBO ise Chernobyl ile esti geçti. Pek çok seyirci bu iki diziyi de çoktan izledi ancak internet ortamında yapılan tartışmalar bitmek bilmiyor. Bu kez Reddit'te ortaya atılan bir teori, Stranger Things'in dördüncü sezonunu merakla bekleyenlerin akıllarında soru işaretleri oluşturuyor.

İlk bakışta bu iki dizinin birbirlerinden tamamen bağımsız olduğunu düşünebilirsiniz. Haklısınız da ancak bunun bir teori olduğu düşünüldüğü zaman az ya da çok, gerçekleşme ihtimali var.

  • Not: Haberin bu kısmından sonrası, Chernobyl için olmasa bile, Stranger Things'in üçüncü sezonu ile ilgili spoiler içermektedir. Dizinin son sezonunu henüz izlememiş olan ancak izlemeyi düşünen takipçilerimizin haberi okumaya devam etmeleri tavsiye edilmez.

netflix

Bilindiği üzere Stranger Things'in üçüncü sezonunda, kasabada yaşanan felaketlerin nedeni Sovyet Rusya'ya bağlandı. Hatta dizinin sonunda ek olarak Rusya'dan bir sahne gösterildi. Bu sahnede "Bir Amerikalı"dan bahsedilmesi kafaları yeterince karıştırdı. Hatta bu Amerikalının Jim Hopper olduğu konuşuldu. 

Chernobyl ise zaten doğrudan yaşanan felaketi ekranlara taşıdı. Sovyet Rusya'nın gizlediği ifade edilen sırlar, bir bir gözler önüne serildi. 

Reddit'te ortaya çıkan teori ise, Stranger Things'in dördüncü sezonunun Çernobil Faciası'na bağlanacağı yönünde. Üstelik bu teorinin sahibi, düşüncesini destekleyen deliller sundu. Bu deliller, Stranger Things'in sezonlarında konu edinilen zamanlarla ilgiliydi. Buna göre;

Stranger Things'in birinci sezonu 1983 yılının noel bayramında,

İkinci sezonu 1984 yılının cadılar bayramında, 

dizinin son sezonu ise 1985 yılının bağımsızlık gününde geçti.

Bu süreç göz önünde bulundurulduğunda; dizinin dördüncü sezonu için 1986 yılı mantıklı geliyor. Peki 1986 yılı neyi ifade ediyor? Çernobil Faciası. 

Tüm bunlar birleştirildiği zaman bu teorinin mantıklı geldiğini söylemek mümkün. Teoriye göre dizinin dördüncü sezonu yaşanan bu faciayı konu edinecek ve yetenekleriyle kendine hayran bırakan El, hayatının hatasını yaparak bu facianın yaşanmasına neden olacak.

Bu teori gerçekleşir mi bilinmiyor ancak dizinin son bölümünde El'ın, zihin yeteneğinin kaybolduğunu görmüştük. Hatta son sahnelerde El, yüksekte olan bir peluş ayıyı almak için gücünden faydalanmak istiyor ancak başarısız oluyor. Teorinin belki de açıkta kalan tek durumunun bu olduğunu söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/d3nbvy/this-stranger-things-and-chernobyl-crossover-conspiracy-might-be-real
36
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
4
3
1
0