Dünyanın En Büyük Uçağını Üreten Stratolaunch, Gizemli Bir Şirkete Satıldı

19
4
4
3
3
117 metrelik kanat açıklığına sahip uçağı üreten ve test uçuşunda uçurabilmeyi başarabilen Stratolaunch el değiştiriyor. Şirket, artık Vulcan Inc. bünyesinde olmayacağını ve ismi henüz söylenmeyen bir şirkete satıldığını duyurdu.

Microsoft’un kurucu ortaklarından Paul Allen tarafından kurulan Stratolaunch Systems’ın sahibi değişiyor. Vulcan Inc. şirketinin bünyesinde bulunan şirket, bugün yaptığı açıklamada artık Vulcan Inc. bünyesinde olmayacağını ve ismi açıklanmayan bir şirkete satıldığını duyurdu.

Bu gelişme, Stratolaunch’ın operasyonlarını durduracağı haberinden 4 ay sonra geldi. Daha sonra CNBC, şirketin 400 milyon dolar değerinde olduğunu ve satışa çıktığını bildirdi. O zamanlar Virgin Group’un kurucusu Richard Branson’ın şirkete ilgi duyduğu düşünülüyordu ancak Brunson daha sonra şirketi satın alırsa yalnızca 1 dolar vereceğini söylemişti.

Stratolaunch için kara günler art arda gelmişti:

stratolaunch el değiştiriyor

Seattle ve Mojave merkezli Stratolaunch, bir futbol sahasından daha büyük olan 117 metrelik kanat açıklığıyla dünyanın en büyük uçağını üretmişti. Uçağın amacı yüksek irtifalara çıkarak uzaya uydu taşımaktı. Şirket, nisan ayında uçağın ilk testini başarıyla tamamlamıştı. Daha sonra da Northrop Grumman’in Pegasus XL roketlerini taşımak üzere anlaşma sağlanmıştı fakat bu uçuş hiç gerçekleşmedi.

2018 yılında Stratolaunch, uçağın taşıyabileceği bir roket filosu tasarlayacağını duyurmuştu ancak kurucu Paul Allen’ın ölümünden birkaç ay sonra şirket operasyonlarını durdurduğunu ve artık roket sistemleri geliştirmeyeceğini açıklamıştı. Stratolaunch, aralık ayında 77 kişiyle çalışırken günümüzde yalnızca 21 kişilik ekipten oluşuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/11/18647835/stratolaunch-paul-allen-biggest-plane-air-launch-vulcan-inc
19
4
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
3
3