Kadın Dublörlerin Hikâyelerini Anlatan Stuntwomen Belgeselinden İlk Fragman Geldi

6
4
1
0
0
Kadın Dublörlerin Hikâyelerini Anlatan Stuntwomen Belgeselinden İlk Fragman Geldi
Wonder Woman'dan Charlie'nin Melekleri'ne, Kaptan Amerika'dan Black Panther'e kadar birçok Hollywood filminin görünmeyen kahramanları kadın dublörlerin hikâyelerini anlatan Stuntwomen: The Untold Hollywood Story belgeselinden ilk fragman geldi.

Dublörler, sinemada genellikle en zor işleri yapan insanlardır. Çatıdan çatıya zıplamak, son hızda giden bir arabanın önüne atlamak ya da ustalık gerektiren dövüş sahnelerinde rol almak; tüm bu aksiyon dolu sahneleri aslında filmlerde gördüğümüz yıldız isimler değil, dublörler hayata geçiriyor.

Onca çaba ve riske rağmen bu isimlerin kimler olduğunu bilmeyiz, işin doğası gereği sürekli arka plandadırlar: özellikle de kadın dublörler. Ama şimdi Amerikalı ünlü yazar ve yönetmen April Wright, aksiyon filmlerinin aranan kadınlarının hikâyesini anlatan bir yapıma imza attı. Stuntwomen: The Untold Hollywood Story adı verilen bu belgeselde, Hollywood'un en ünlü yapımlarında rol almış kadın dublörlerin hikâyesine konuk olacağız.

Stuntwomen: The Untold Hollywood Story fragmanı:

Yazar Mollie Gregory'nin 2015'de piyasaya sürdüğü aynı addaki kitabına dayanan Stuntwomen: The Untold Hollywood Story, Hollywood'daki kadın dublörlerin tarihini anlatıyor. Belgeselin yönetmen koltuğunda ise Layover ve Tantrum gibi yapımlardan tanıdığımız April Wright yer alıyor.

Dikkat çekici bu yapımda; Julie Ann Johnson (Charlie'nin Melekleri), Jadie David (Los Angeles'tan Kaçış), Jeannie Epper (Wonder Woman), Debbie Evans (Hızlı ve Öfkeli), Deven McNair (Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti), Donna Evans (Gerçeğe Çağrı), Donna Keegan (Gerçek Yalanlar), Amy Johnston (Suicide Squad), Alyma Dorsey (Kaptan Marvel), Heidi Moneymaker (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı), Keisha Tucker (Black Panther), Jessie Graff (Wonder Woman), Angela Meryl (Skyfall), Cherly Lewis (Luke Cage), Jennifer Caputo (İnanılmaz Örümcek Adam) ve Kelly Roisin (Venom) gibi isimlerle yapılan röportajlar yer alıyor.

Önemli filmlerin görünmeyen kadın kahramanlarının hikâyelerini izleyenlere aktaracak Stuntwomen: The Untold Hollywood Story, 22 Eylül'de dijitalde yayınlanacak. Belgeselin fragmanını hemen yukarıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.slashfilm.com/stuntwomen-trailer/
6
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
0
0