Su Buharıyla Nasıl Ateş Yakılır (Video)

20
4
1
0
0
Su Buharıyla Nasıl Ateş Yakılır (Video)
Su, bizim temel ihtiyaçlarımızın içerisinde yer almasının yanı sıra, etkili bir de yangın söndürme aracıdır. Ancak bu işlevsel maddenin ateş yakabileceğini, muhtemelen birçoğumuz daha önce duymamıştık.

Sevelim ya da sevmeyelim, su vücudumuz ve sağlığımız için oldukça önemli bir maddedir. Yaşamsal faaliyetlerimiz için bu materyale ihtiyacımız bulunması bir kenara dursun, olası bir yangın anında da su aklımıza gelen ilk maddedir. Bu noktada hepimiz suyun söndürücü etkisini biliyoruz. Peki, daha önce hiç suyun ateş yakabileceğiniz duymuş muydunuz?

Kulağa ilk anda garip gelen bu durum, aslında basit bir şekilde gerçekleşiyor. Yukarıdaki videoda da izleyebileceğiniz üzere su, yüksek derecelerde iyice kaynatılıyor. Sonrasında kapak kısmında bulunan bobine de ek olarak ısı takviyesi yapılıyor. Su belirli bir sıcaklık seviyesine ulaştığında, çıkan buhar bir kibriti çakabilecek kadar sıcak olabiliyor.

Sadece kibrit için de geçerli olmayan bu ısı seviyesi, kağıt ve plastik gibi maddelerin de yanmasına sebebiyet verdi. Sadece bir buharla gerçekleştirilemeyecek olan bu deney için güçlü bir ısı kaynağına da ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu sebeple bu bilgi, ateşe ihtiyacınız olduğu zaman kullanabileceğiniz türden bir veri barındırmıyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/you-can-actually-light-a-bbq-using-water-1827340704
20
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
1
0
0