Sünnet ve Düğün Kaseti Dönemi Resmen Bitti! Son VHS Üreticisi de Üretimini Durduruyor!

2
0
0
0
0
Bir zamanların en güzel teknolojilerinden biri olan VHS, artık tarihe resmen karışıyor.

Şu anda üniversite çağında olan gençler ve onlardan önce gelen nesillerin çok iyi bildiği bir teknoloji olan VHS, ya da halk arasındaki adıyla kaset devri bitiyor. Birçoğunuzun doğum, sünnet ya da düğünlerinin kaydedildiği, annelerimizin geri sarıp sarıp “Acaba kim ne takmış?” diye kontrol ettikleri, yine o zamanlarda güvenlik kameraların kayıtlarının yapıldığı VHS devri son buluyor.

Yerini CD, DVD, Blue-Ray ve flaş bellek gibi birçok yeniliklere hatta MicroSD kartlara bırakan VHS, Japonya’da faaliyet gösteren Funai Electric adlı firmanın VHS’ye benzer VCR kasetlerinin üretimini bu ay noktalayacağını açıklamasıyla son buluyor.

İlk olarak 1976 yılınca JVC tarafından üretilen VHS piyasasına 1983 yılında giren Funai, tüm firmaların pazardan çekimesine rağmen 2016’ya kadar üretim yapmış hatta geçtiğimiz yıl 750 bin adet satış yapmıştı.

Sonuç olarak bir süre sonra annelerimizin babalarımızın düğün kasetleri ve doğum ile sünnet kasetleri oldukça değerlenebilir, onu da belirtmiş olalım. Nerede o eski kasetler, hey gidi hey!

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0