Süper İnsan Devri Başlıyor: Eline Mikroçip Yerleştiren Kadın, Şifre Gerektirmeden Her Yeri Açabiliyor!

0
0
0
0
0
Avustralya’daki Sydney’de yaşayan Shanti Korporaal adlı bir kadın, her iki eline mikroçip taktırarak süper insan olma yolunda ilerliyor.

Özellikle bilim kurgu filmlerinde yarı insan yarı robot, ya da Black Mirror gibi dizilerde de teknoloji ile insanın bedenen buluşmasını çok gördük. Gerek gözümüze yerleştirilen özel bir lens ile gördüklerimizi kaydettik, gerek robotik özellikli kollar sayesinde çok güçlü bir bedene sahip olduk.

Şimdiye kadar dış iskelet ile bu tarz durumlar yaşanıyor olsa da Avustralya’nın en popüler kenti olan Sydney’de yaşayan Shanti Korporaal isimli bir kadın, her iki elinin avuç içine bir operasyon ile iki adet çip yerleştirdi. Bu mikroçipler sayesinde bilgisayarını açarken herhangi bir şifre girmesine gerek kalmayan Shanti, aynı zamanda evinin kapısında da herhangi bir şifre gerekmeden elinin içine yerleştirilen çip sayesinde güvenlik önlemini geçerek kapıyı sanki hiç kilit yokmuş gibi açabiliyor.

Yukarıda görebileceğiniz gibi çiplere sahip olan kadın, bu sistemi geliştirerek dışarıda iken herhangi bir kart, cüzdan ya da ekstra bir güvenlik önlemi taşımak istemediğini belirtmiş. Yani kredi ve banka kartları, toplu taşıma kartı, otomobil anahtarı, ev anahtarı vb birçok taşımak gereken materyallerden arınarak hepsini elindeki mikroçipe yerleştiren Korporaal, tahminime göre NFC teknoloji sayesinde bu sistemi gerçekleştirebilir.

Her ne kadar güzel gibi gözükse de lafı geçmişken bahsedeyim. Bu tarz gelişmiş teknolojiler ve süper insan, ya da robot insana doğru giden süreç her ne kadar güzel ve hayatı muhteşem kolaylaştıracak bir şey gibi olsa da Black Mirror’daki bölümlerde bahsedile ilginç yan etkileri ve hatta insanların hacklenmesi gibi durumlar da ortaya çıkabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0