Super Mario'yu En Kısa Sürede Bitirme Rekoru 0.017 Saniye Farkla Yeniden Kırıldı!

0
0
0
0
0
Super Mario'yu en kısa sürede bitirme rekoru sadece bir ekran karesi farkla yeniden kırıldı.

Kosmic nickli Twitter kullanıcısı, Super Mario’yu en kısa sürede bitirme rekorunu sadece tek bir kareyle kırdı. Önceki rekorun sahibi Darabian’ın 4:57.244’lük rekorunu 4:57.227 ile kıran Kosmic, rakibini 0.017 saniye ile geçti. Yani sadece bir ekran karesi!

Paylaştığı videonun altında kendisine sorulan soruları da yanıtlayan Kosmic,  oyunun sonunda çıkan Bowser isimli canavarın fırlattığı çekiçlerin arasından nasıl geçtiğini ise şöyle anlattı: “Bazen çekiçlerin arasında zıplıyorum, bazense direkt onların üzerine. Bunun sebebiyse oyunun her zaman ekranda görünen tüm çekiçleri aktif edemiyor olması. Yani o çekiçlerden bazıları size hasar veremeyebiliyor.”

Oyun aksiyonlarında minimum süreyi kullanmaya dayalı gelişen Super Mario’yu en kısa sürede bitirme yarışları oldukça popüler bir hal almış durumda. Bir önceki rekoru neredeyse mükemmelleştirilmiş zamanlamalarla kırmak üzerine gelişen rekabet o denli gelişti ki, artık yeni süre tasarrufları insan gözünün yakalayamayacağı kadar kısa.

Bu anlamda belki de en büyük yenilik “flagpole glitch” denilen bayrak direğindeki hatanın bulunmasıyla ortaya çıktı. Bildiği üzere her bölümün sonunda Mario bir bayrak direğine zıplıyor ve bu animasyonun artından bir sonraki bölüm başlıyor. Bulunan hata, bayrak direğindeki belirli bir pikselin üzerine zıplayarak çalışıyor ve bu hata, sonraki rekorlar için şu anda tek yol olarak görünüyor.

Bir önceki rekortmen Darbian’a ve bayrak direği hatasını bulmasına yardımcı olup kendisine destek veren arkadaşlarına teşekkür eden Kosmic, yeni rekorların mümkün olduğunu da kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamayla belirtmiş.

Kosmic’in rekor kırdığı videoyu şuradan izleyebilirsiniz:

Kaynak : http://kotaku.com/world-record-for-super-mario-bros-broken-by-a-single-f-1787319130
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0