Dünyanın İlk Yeniden Şarj Edilebilir Synthesizer'ı: SB01

3
2
0
0
0
Superlative adlı bir girişimci, başlattığı Kickstarter projesinde 1980’lerde oldukça popüler olan synthesizer'a modern dokunuşlar ekledi. Modern ile retroyu birleştiren bu cihaz hem taşınabilir hem de yeniden şarj edilebilir.

Roland SH-101, 1980’li yılların başlarında ilk çıkış yaptığında ses ve tasarımla bir anda klasik olmuştu. Taşınabilir ve oldukça işlevseldi. Hatta bir keytar’a bile dönüştürülebiliyordu. Bu tarz bir tasarım açıkça Superlative’in SB01’ini de etkilemiş.

Roland ile benzer ölçeğe ve şekle sahip ancak daha gelecek odaklı özellikler de eklenmiş. Eklenen özellikler arasında çentikli alüminyum yapı, ultra ince form faktörü ve USB Type-C ile yeniden şarj edebilmek özelliği bulunuyor.

Hem retro hem de yenilikçi

Synthesizer

Superlative SB01’in bir ayağı geçmişteyken bir ayağı da gelecekte. Yani retro ile moderni harmanlıyor. Tamamen analog ancak sırt çantasına sığacak kadar da ince. Üstelik yeniden şarj edilebilme özelliği de bulunuyor.

Peki, bu “synthesizer” nasıl bir performans sergiliyor? Superlative, analog brleş mühendisliğini yeniden hayata getirmek için Open Music Lab ile birlikte çalıştı. Roland, Moog, Oberheim gibi 1980’lerde oldukça popüler olan büyük brleş üreticilerinin favorilerinden olan, dört kutuplu OTA filtresini besleye 3340 VCO kullanıldı.

Superlative SB01’in demosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca daha fazla bilgi almak için SB01’in Kickstarter sayfasına da göz gezdirebilirsiniz.

Kaynak : https://happymag.tv/meet-the-sb01-the-worlds-first-rechargeable-analog-synth/
3
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
0
0
0