Sürücüsüz Otomobil Sektörüne Sürpriz Bir İsim Katılıyor: NVIDIA

0
0
0
0
0
Nvidia, bir sene önce resmi olarak giriş yapacağını duyurduğu sürücüsüz otomobil sektöründe ilk icraatlarını yapmaya başladı.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı, yayınladığo halka açık alanlardan sürücüsüz otomobil testleri yapan firmalar listesine beklenmedik bir firmayı da ekledi; Nvidia.

Grafik kartları ile bildiğimiz firma, özellikle Google'ın da otomotiv sektörüne dolaylı yoldan dahil olmasının ardından bazı adımlar atacağının sinyallerini vermiş, hatta şirkette kurulan otomotiv bölümünün başkanlğını üstlenen Danny Shapiro, ''Neredeyse insan gibi düşünüp, insan gibi tepki verebilen sistemler geliştirmek istiyoruz'' şeklinde bir açıklamada da bulunmuştu.

Otomatik araç sürme işlemini gerçekleştiren sistem üzerinde çalışan Nvidia, Tesla ve Delphi gibi firmalarla sistemini deneyecek araç tedariği konusunda da ortak çalışmalar içirisinde. Tabi bunların dışında şirket daha verimli bir çalışma yapabilmek adına kendi aracını da geliştiriyor.

Yukarıda gördüğünüz video, BB8 kod adlı aracın Kaliforniya sokaklarında yaptığı denemeden. Oldukça başarılı şekilde çalışan sistem sadece yolu ve etrafını tanımakla kalmıyor, bu şeyleri öğrenerek bir nevi kendini de geliştiriyor. 

Shapiro, bir sene önce ''Sürekli öğrenen bir sistem olmalı. Örneğin sistem bir taksi ile polis arabasının farkını anlayarak -mesela polis ışıkları sayesinde- kendiliğinden yavaşlayıp, sağa çekebilmeli. Ya da yola fırlayan bir geyik oldu. Sistem geyiği görüyor ancak bu ilk seferi olduğu için geyiği algılayamayacağından duramıyor vs. Bu konuların da üstesinden gelerek, her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız'' açıklamasını yapmıştı. Aradan geçen bir sene içerisinde Nvidia'nın önemli bir ilerleme kaydettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0