Sürücüsüz Otomobillerden Sonra Kamyonunu Yaptılar!

0
0
0
0
0
Komatsu, şoför koltuğu bulunmayan, hatta sürücü kabinine dahi sahip olmayan kendini kontrol edebilen bir kamyon geliştirdi.

İnsan hayalinin bir parçası olan sürücüsüz arabalar, bildiğiniz üzere Tesla ve sekötründe öncü olan birçok otomobil firması tarafından üretilip test edilmişti. Komatsu ise bu projelere bir farklılık getirmeyi hedefleyip, ilk şoförsüz ve hatta şoför kamyonunu üretti.



Japon şirketin ürettiği araç, toplam 2,700 beygir gücünde bir motora sahip. Bunun yanı sıra projenin ana fikiri "özellikle kamyonlarda bulunan kör noktayı da kontrol ederek ilerleyen bir araç" olarak belirlenmiş. Bu noktada Japon şirket; ”Kamyon bir insan tarafından kullanıldığında devamlı camdan dışarıya, önüne sağına ve soluna bakması gerekiyor, bunun yanı sıra çok dikkat edilmesi gereken durumlarda şoförler kamyonun hem geniş hemde yüksek olduğundan dolayı bir anlık yanlış hareketle geçiş yaptığı yere ve kamyona zarar verebiliyor." diyerek, kör nokta konusuna dikkat çekmişler.

Akıllarda oluşan soru ise; "Peki bu işten para kazanan şöförler ne iş yapacak?" şeklinde oluşabilir. Açıkca söylemek gerekirse bizde bilemiyoruz. Sonuçta hafriyat konusunda kamyon şoförlüğü yaparak geçinen insanlar var. Bu çalışma her ne kadar önemli olsa da iş gücü gereksinimini de düşürecek gibi görünüyor. Aşağadaki videodan şirketin yayımladığı animasyon tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/09/29/komatsus-self-driving-dump-truck-doesnt-even-have-a-cab/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0