Sürücüsüz Tesla Modelleri Geliyor!

0
0
0
0
0
Tesla Motors'un CEO'su Elon Musk'ın açıklamlarına göre; 2017 yılının sonlarında sürücüsüz Tesla otomobiller yollarda olacak.

Tesla, Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Model 3 dahil tüm elektrikli araçlarında sürücüsüz seyahat donanımının bulunacağını bildirdi. Hali hazırda sahip oldukları otopilot modunun çok daha ileri düzeylere taşınmasyla birlikte, Tesla otomobilleri tamamen sürücüsüz olarak kullanılabiliyor olacaklar.

Tesla’nın sürücüsüz otomobilleri, herhangi bir yolda ve her türlü hava şartlarında yoluna devam edebilen, 5.Seviye otonomi özelliğine sahip olacak. Önceleri bu seviye adeta bir “bilim kurgu”  algısı yaratmaktaydı. Hatta geçtiğimiz Ağustos ayında bir Audi yetkilsi bunun “hayalperestlik” olacağını söylemişti. 

Gelin görün ki, Tesla 2017 sonu itibarı ile bu hayali gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hatta Los Angeles’dan New York City’e, 4500 kilometrelik bir sürücüsüz seyahat planları bile var.

5. seviye Tesla’lar, 360 derece görüş kapasitesine sahip 8 kamerayla donatılıyor olacaklar. Mevcut sürücüsüz araçlara göre gerek donanım, gerekse de yazılım farklarının getireceği avantajlar sayesinde çok daha güçlü hesaplama kabiliyetlerine sahip olacak Tesla’nın sürücüsüz araçları, şirketin CEO’su Elon Musk’a göre birer “bilgisayar harikası otomobil” olacaklar.  

Ayrıca hem sert hem de yumuşak cisimleri algılayıp birbirinden ayırmaya yarayacak olan 12 gelişmiş ulrasonik sensöre de sahip olacak Tesla’lar, bu sayede mevcut sisteme kıyasla, iki kat daha uzağı tarayabiliyor olacaklar. Bunun yanında Tesla geliştiricileri, aracın ön kısmında bulunacak bir radar sistemi sayesinde, yoğun yağış, sis ya da toz bulutu gibi en zorlu hava şartlarında bile Tesla’nın sürüşüne devam etmesini hedefliyorlar.

Son olarak sürücüsüz otomobil teknolojisine dair güvenlik konusuna da değinen Musk, bu teknoloji sayesinde sürücüsüz olarak seyahat eden otomobillerin, insanların kullandıklarından çok daha az kazaya ve hayat kaybına yol açacağını iddia ediyor.

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/19/tesla-elon-musk-announcement/#lSM7Pbid.qqU
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0