Suzuki, Birbirinden İlginç İki Konsept Otomobilini Paylaştı

35
4
3
2
2
24 Ekim'de başlayacak "Tokyo Motor Show" etkinlikleri için çalışmalarını sürdüren Suzuki, birbirinden etkileyici iki konsept aracını paylaştı. Araçların donanımsal özelliklerine değinmeyen şirket, 2020 yılı için büyük planlar içinde gibi görünüyor.

Ekim ayının sonunda Japonya'nın başkenti Tokyo, dünyanın en büyük otomobil organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. "Tokyo Motor Show" olarak isimlendirilen bu etkinlik kapsamında otomobil devleri, geleceğin araçlarını tanıtacaklar ve yeni modellerini sergileyecekler. Japon otomobil üreticilerinden Suzuki de 24 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara katılacak olan şirketlerden bir tanesi.

Suzuki bu yıl, Tokyo Motor Show etkinliklerine alışagelmişten çok farklı katılacakmış gibi görünüyor. Bunun nedeni ise şirketin bu fuar için hazırlamış olduğu iki farklı konsept otomobil. Suzuki'nin yeni konseptleri, modern otomobillerle antika araçların birleştirilmesinden oluşturulmuş gibi görünen garip bir yapıya sahip. Suzuki'nin bu konseptleri için oluşturduğu temanın ismiyse "Waku Waku Herkes İçin Anahtar: Senin için heyecan, herkes için heyecan."

Suzuki'nin Konseptlerinden İlki: Waku Spo

Suzuki Waku Spo

Tokyo Motor Show etkinliklerinde sergilenecek olan Waku Spo, iki kapılı küçük bir otomobil. Aracın teknik özellikleri bilinmiyor ancak Suzuki, bu aracın fazlasıyla eğlenceli bir hibrit olacağını söylüyor. Şirketin açıklamalarına göre tüketiciler, birkaç küçük düğmeyle bu aracın genel görünümünü ve gösterge panelini değiştirebileceklermiş.

Görseller üzerine yoğunlaştığımızda ise Waku Spo'nun yan aynalarının olması gerekenden küçük olduğunu görüyoruz. Bu da akıllara, aracın içerisinde bir ekranın olduğunu ve bu ekran üzerinden arka tarafın takip edildiğini getiriyor. Araç, retro ile fütüristik bir çalışmanın ortak ürünüymüş gibi görünüyor.

Suzuki'nin İkinci Konsepti: Hanare 

Suzuki Hanare

Şirketin ikinci konsepti ise "Hanare" olarak isimlendirilmiş durumda. Hanare kelimesi Japonca'da "müstakil kır evi" anlamına geliyor. Bu da bu konseptin için fazlasıyla geniş olduğunu ve yolculara yüksek konfor sağlayacağını ortaya koyuyor. Elbette Suzuki, bu araçla ilgili de ser verip sır vermemiş durumda. 

Aracın genel görünümüne baktığımız zaman Hanare'nin bundan yıllar önce piyasaya sürülen Volkswagen'in antika minibüsünü andırıyor. Ancak Hanare'nin yan camları bir hayli ince. Açıkçası bir hayli garip görünüyor. Ancak Hanare de tıpkı Waku Spo gibi hem retro görünümün hem de fütüristik bir çalışmanın ürünüymüş gibi karşımıza çıkıyor.

Tokyo Motor Show'un başlamasıyla birlikte otomobil devlerini, yeni araçlarını ve yeni teknolojilerini tüm dünyaya duyuracaklar. Duyurularını yapacak olan şirketlerden bir tanesi de Suzuki olacak ve şirketin yapacağı duyurular, bu araçların geleceğine yön verecek. Önümüzdeki yılın Suzuki için büyük bir öneme sahip olması (Suzuki'nin 100. yılı), şirketin 2020 yılı planlarını bir hayli etkileyecekmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.topgear.com/car-news/concept/suzukis-new-concept-cars-are-fantastically-cute-and-weird
35
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
4
3
2
2