SwiftKey, Apple Animoji Benzeri 3D Animasyon Özelliğini Duyurdu

9
3
2
2
1
SwiftKey, Apple Animoji Benzeri 3D Animasyon Özelliğini Duyurdu
SwiftKey, kullanıcılarına Animoji benzeri bir özellik sundu. Yeni özellik ile birlikte kullanıcılar, çok daha 'sempatik' içerikler üretebilecekler.

En popüler klavye uygulamalarından biri olan SwiftKey, yapay zekanın da desteğiyle birlikte uygulamasına üç boyutlu hayvan karakterleri eklemeye hazırlanıyor. SwiftKey'in 'Puppets' olarak adlandırdığı özellik, SwiftKey üzerinden kişilerin kendilerini panda, kedi, dinozor, baykuş ya da köpeğe çevirmelerini sağlıyor. Kişiler yalnızca bu hayvanlara dönüşmekle kalmıyor, aynı zamanda hareketleri, göz kırpmaları ve gülümsemeleri gibi unsurlar da ekrandaki karakterler tarafından taklit ediliyor.

Bu uygulamayı geliştirmek için binlerce görsel üzerinde çalışan ve gönüllülerle beraber denemeler yapan SwiftKey, derin sinir ağlarıyla birlikte mimik ve hareketlerin gerçek zamanlı şekilde taklit edilebildiğini belirtti.

Apple'ın animojileri ve Huawei'nin AR Lens'iyle benzer olan uygulama, teknolojiyi direkt olarak klavyeye entegre ederek özelliği çok daha ulaşılabilir bir hale getiriyor. Klavye uygulamalarının her telefonda bir ihtiyaç olduğunu düşünecek olursanız teknolojinin neredeyse her telefona gelebileceği de söylenebilir.

Microsoft'un Ürün Müdürü Deepak Paramanand, bir blog yazısında SwiftKey için "İnsanlar hızlı yazmak istiyor, SwiftKey de bunun için mükemmel bir uygulama. İnsanlar ayrıca kendilerini ifade etmenin eğlenceli ve ilginç yöntemlerini de arıyor. Artık SwiftKey bunun için de mükemmel bir uygulama haline geldi" ifadelerini kullandı.

Microsoft, SwiftKey'i üç yılı aşkın bir süre önce 250 milyon dolara satın almıştı. Microsoft'un uygulamayı satın almasından itibaren uygulama içerisinde birçok gelişme yapıldı. Çeviri, GIF ve yeni temalar gibi birçok özellik eklenen uygulama, haliyle en popüler klavye uygulamalarından biri haline geldi.

SwiftKey'in yeni güncellemesinin bugün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/07/04/swiftkey-now-lets-you-send-3d-animated-animal-emojis-that-mimic-your-facial-expression/
9
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
2
1