Bazı Samsung Telefonlar, Kişilere Rastgele Fotoğraflar Göndermeye Başladı

32
12
4
4
1
Samsung’un dünyanın en çok akıllı telefon satan markası olması, elbette onu kusursuz ve muhteşem kılmıyor. Zira bazı Samsung Galaxy akıllı telefonlar, kullanıcılarından habersiz fotoğrafları rastgele kişilere göndermeye başladı.

Bahsi geçen bu sorun, Samsung’un Mesajlar uygulamasında meydana gelen güncelleme kaynaklı bir sorundu. Birden fazla kullanıcı tarafından Reddit üzerinde rapor edilen bu hata, galeride bulunan fotoğrafların kendi kendine bazı kişilere gönderilmesine neden oluyor. Kulağa oldukça sıra dışı gelebilir fakat karşı tarafa fotoğraf gönderildikten sonra sizler bunu fark edemiyorsunuz bile. Çünkü telefon buna dair herhangi bir kayıt da tutmuyor.

Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus ve Note 8 modellerinde meydana gelen bu yeni hatanın diğer hangi operatör sağlayıcılarında yaşandığına dair herhangi bir bilgi yok fakat gelen ilk bilgiler T-Mobile’ı işaret ediyor. Yani bu hata yine sıra dışı bir şekilde operatörden operatöre de fark ediyor.

Buraya kadar yaşananlar oldukça ilginç. Rastgele kişilere galeri üzerinden rastgele fotoğraflar yollayan T-Mobile operatöre sahip cihazlar, bu mesajları yine T-Mobile abonelerine gönderiyorlar. Yani T-Mobile operatörlü bir cihaz başka bir operatöre değil aynı operatöre sahip kişilere rastgele gönderim yapıyor. Uzmanlara göre yaşanan bu arıza daha büyük bir hatanın belirtisi olabilmekle birlikte, ne kadar kullanıcıyı etkiledi bilinmiyor. Kullanıcılar tarafından tarif edilen bir yöntem ise bu tehlikenin büyük oranda uzak tutulmasını sağlayabilir.

Samsung’un Mesajlar uygulamasının izinlerini iptal edip alternatif mesajlaşma uygulamaları kullanmak şimdilik akıllıca bir çözüm. Bunun için öncelikle Uygulamalar>Samsung Mesajları>İzinler yolunu takip ediyoruz ve “Depolama” izinlerini iptal ediyoruz. Bu yöntem sayesinde Samsung Mesajlar uygulaması tamamıyla duruyor. Bu uygulamaya en iyi alternatif olarak ise Google’ın “Android Mesajlar” özelliği gösterilmekte.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-messages-galaxy-images-problem/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
32
12
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
32
12
4
4
1