T-Ray Işınları İle Bilgisayarlar, Bin Kat Daha Hızlı Çalışacaklar!

0
0
0
0
0
Özellikle hava alanlarında sıkça kullanılan T-Ray ışınları kullanılarak, RAM'lerin çalışma hızını 1000 kat artırmanın mümkün olduğu sonucuna varan bilim insanları, araştırmalarını sürdürüyor.

Bildiğiniz gibi bilgisayarlarımızın hızını belirleyen en önemli unsurlardan biri, sahip oldukları RAM kapasiteleri. Avrupalı ve Rus bilim insanları, bu RAM’lerin nasıl daha hızlı çalıştırabileceği konusunda, havaalanlarında da kullanılan ve “T-Ray” olarak bilinen terahertz radyasyon kullanımı üzerine kimi araştırmalar yapmaktalar.

Bir RAM’in hızı basitçe, herhangi bir veriyi, sahip olduğu birimler arasında ne kadar hızlı çevirebildiğiyle alakalı diyebiliriz. Burada RAM kapasitesi söz konusu değil. Yani 3 GB kapasiteli bir RAM ile 128 MB kapasiteli bir RAM aynı prensiple çalışıyor. İşte T-Ray ışınları da, söz konusu birimler arası veri aktarımının hızını, manyetik alana olan etkisiyle 1000 kat artırabiliyor.

Ancak maalesef bu 1000 kat hızlı ve T-Ray destekli bilgisayarları etrafta görmeye ya da kullanmaya başlayacağımız günler henüz yakın sayılmaz. Zira günlük kullanımdaki bilgisayarlar için henüz bir test aşaması bile başlamamış durumda.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/12/terahertz-radiation-could-speed-up-computer-memory-by-1000-times/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0