Çağrı Merkezlerinden Gelen Taahhüt Aramalarına Karşı Önlem

38
4
3
2
1
Ticaret Bakanlığı, BTK ve internet servis sağlayıcıları 0850’li hatlarla ilgili son dönemde artan şikâyetler üzerine Ankara’da bir toplantı düzenledi. Toplantıda yeni bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet servis sağlayıcılarından temsilcilerin yer alacağı bir komisyon, sabit internet hizmetiyle ilgili haksız ticari uygulamaları durdurmak amacıyla kurulacak.

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, tüketicilerden gelen yoğun şikâyetler üzerine sabit internet hizmetiyle ilgili haksız ticari uygulamalara son verilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve sektör temsilcilerinin bulunduğu toplantının Ankara’da düzenlendiğini söyledi.

0850’li hatlar

0850'li numaralar

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, 0850 alan koduyla başlayan numaralardan, müşterilerin hâlihazırda devam eden taahhütlerinin bittiği ve bitmek üzere olduğuna yönelik aramalar aldıklarını ve bu konuda şikâyetlerin arttığını dile getirdi.

Yapılan bu aramalarda müşterilere “yeni sözleşme yapılması gerektiğinin, aksi takdirde yüksek tutarda fatura yansıtılacağının, taahhütlü aboneliğin erken sonlandırılması durumunda cayma bedelinin firmaları tarafından karşılanacağının” söylendiği dile getirildi. Yapılan bu aramalarla başka kampanyaların tanıtıldığı ve yeni abonelikler için onay alınarak mağduriyetler yaratıldığı söylendi.

BTK

Başkentte düzenlenen toplantıda, içerisinde bu alanda yer alan firmalar, bakanlık ve BTK temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon kurulmasına karar verildi. Ortak şekilde kurulan komisyonun görevleri arasında;

  • Tüketicileri arayarak mağduriyete sebep olan telefon numaralarının iletişime kapatılması,
  • Aramaları yapanların ilgili firma tarafından bayiliğine son verilmesi,
  • Diğer firmaların bu bayilerle çalışmaması,
  • Yeni abone kazanımı ya da abone taşınması için sadece şirket merkezlerinin sorumluluğunda bulunan müşteri çağrı merkezlerinin yetkilendirilmesi bulunuyor.

Toplantıda çıkan bir diğer karar ise abone merkezlerinin yüz yüze gerçekleştirilen satışlarda yetkilendirilmesi ve bu firmalara kamu kurumları tarafından en ağır cezaların verilmesi gibi öneriler üzerinde çalışılması da karara bağlandı.

Peki, siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz hiç bu numaralar tarafından aranıp abonelik yenileme teklifleri aldınız mı? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/taahhudunuz-bitti-aramalari-mercek-altinda-41370336
38
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
4
3
2
1