Taksiciler Bu Defa İspanya’da Uber Araçlarına Saldırdı

27
4
3
1
1
Geçtiğimiz aylarda ülkemizde de büyük kavgalara sebep olan Uber, şimdi de İspanya’da tartışmalara konu oldu. Biber gazlarının sıkıldığı kavgaya, polislerin müdahalesi gecikmedi.

Ülkemizde taksici-Uber kavgalarıyla gündemden düşmeyen ulaşım şirketi Uber, şimdilerde İspanya’nın turistik kenti Barcelona’da olaylara konu oldu. Taksi sürücülerinin kontak kapattığı tartışmada, tansiyon oldukça yükseldi.

ABD merkezli ulaşım uygulaması olan Uber’i, kendilerine rakip olduğu ve kazançlarını ellerinden aldığı gerekçesi ile deyim yerindeyse rahat bırakmayan taksi sürücüleri, Türkiye’nin yanı sıra başka ülkelerde de olay yaratıyor. Hükümetlerin dahi işin içerisine karıştığı bu uygulama, son olarak Barcelona’da büyük bir olay yaşanmasına sebep oldu.

Uber ve Cabify uygulamalarına karşı olan taksicilerin kontak kapattığı kavgada gösteri yapan bazı taksi sürücüleri, yoldan geçen Uber araçlarına tekme atmaya ve saldırgan tavırlar göstermeye başladılar. Polislerin biber gazlı ve fiili müdahaleleri sonucu kontrol altına alınan olaylar, herhangi bir yaralı ve ölü olmadan sonlandırıldı.

27
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
4
3
1
1