Taksiciler, İndi-Bindi Parasına Rağmen Kısa Mesafe Yolcu Kabul Etmiyor

94
4
2
0
0
Vatandaşlar ve tüketici derneklerinden gelen şikayetlere göre iki yıldır uygulamada olan indi-bindi parasına rağmen taksiciler, kısa mesafe yolcu kabul etmemeye devam ediyorlar.

Taksiler, çok uzun yıllardır en önemli ulaşım araçlarından biri olarak hayatımızda yer alıyor. Taksilerle ilgili karşılaşılan en önemli sorunlardan biri ise bazı istisnalar haricinde taksicilerin kısa mesafe yolcu kabul etmemesi. 2017 yılında uygulamaya konulan ‘indi-bindi parası’ uygulaması, yürürlüğe girdiği ilk zamanlarda tüketicilerden büyük tepki toplamıştı ancak genel olarak kısa mesafe yolcu kabul etmeme sorununa çözüm oluşturacağı düşünülüyordu. 

Bugüne geldiğimizde ise hem vatandaşlar hem de tüketici dernekleri, indi-bindi parası uygulamasının pek bir işe yaramadığını, hala birkaç istisna hariç taksicilerin kısa mesafe yolcu kabul etmediğini belirtiyorlar. Günümüzde 10 TL olan indi-bindi parasına rağmen taksiciler, işe gidiş-gelişin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde özellikle turistlerin yoğun olduğu, kalabalık semtlerde, şartlar ne olursa olsun kısa mesafe yolcu kabul etmemeye devam ediyorlar.

taksi

"Taksiciler, değişime gidiyorsa durmamalı; durduysa yolcuyu istediği yere götürmeli"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, hiçbir taksicinin ‘arabayı teslim edeceğim, değişime gidiyorum’ gibi bir bahanenin arkasına sığınamayacağını belirtirken, vardiya usulü ile çalışan farklı iş alanlarının da olduğunu, hiçbir sektörde vardiya değişimi nedeniyle müşteri geri çevirmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Ağaoğlu ayrıca bu konuda taksicilerin değil plaka sahiplerinin kabahatli olduğunu belirtiyor.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal da sorunun plaka sahiplerinden kaynaklandığını düşünenler arasında. Koçal, plaka sahiplerinin şoförlerden yüksek gelir beklediğini, bu nedenle şoförlerin yolcu seçmek gibi bir uygulamaya başvurduğunu belirtiyor. Bununla birlikte taksicilerin ‘yolcu seçme’ hakkında sahip olmadığını belirten Koçal, araç değişime gidiyorsa hiç durmamalı, eğer durduysa yolcuyu istediği yere götürmeli şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/taksilerde-kisa-mesafeye-indi-bindi-ucreti-de-cozum-olmadi-2503361-ekonomi
94
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
94
4
2
0
0