Tamamen Çerçevesiz Tasarımıyla Hayran Bırakan Vivo Nex, Bu Ay Dünyaya Açılıyor

30
2
2
2
1
Ön kamerasının kızaklı bir sistemle gövde içine gizlendiği, ekranında bir çentik ya da çıkıntı olmadan çerçevesiz tasarımla gördüğümüz Vivo Nex, tanıtıldığı günden bu yana sükse yaratıyor. Cihaz, bu ay Asya dışındaki pazarlara açılıyor.

Akıllı telefon üreticilerinin son 3 yıldır hedefledikleri şey, cihazların ekranlarını olabildiğince büyütmek için çerçeveleri küçültmek. Bu konuda ilk kez Xiaomi Mi Mix’i gördüğümüz piyasada sonrasında ikisi de çentikli olanEssential Phone ve iPhone X’u görmüştük. Ardından Samsung. İnfinity Display adını verdiği bir teknoloji ile karşımıza çıktı. 

Bütün bu cihazların en büyük sorunu, çerçevesiz olduklarını savunmalarına rağmen, gerçek anlamda çerçevesiz olmamalarıydı. Dünyanın en büyük 6 üreticisi olan Vivo ise kendisine has bir çözüm yolu buldu. Firma, ekrana çentik koymamak için ön kamera ve sensörleri gövdenin içinden otomatik olarak dışarıya çıkan bir kızak içine yerleştirdi. Haliyle ekranı kusursuz bir tasarıma kavuştu, ekran-gövde oranı %91’e yükseldi.

12 Haziran’da tanıtılan Vivo Nex, karşımıza iki farklı versiyonla çıkmıştı. Bu versiyonlardan ilki olan Vivo Nex S, Snapdragon 845’ten gücünü alan versiyon, diğeri Vivo Nex A ise Snapdragon 710 içeren versiyondu. Her iki cihazın da işlemcileri yapay zeka destekli olduğu için son derece moderndi. Tek fark 710’un biraz daha bütçeye uygun olması. 

Vivo Nex ailesinin Çin dışına çıkıp ilk kez uluslararası arenada boy göstereceği ilk pazarlar ise Rusya, Hindistan, Malezya ve Hong Kong olarak seçildi. Ardından önümüzdeki ay içerisinde de diğer pazarlara açılması beklenen cihaz için, Türkiye pazarı konusunda net bir açıklama bulunmuyor.

Vivo Nex S’in farklı depolama seçenekleriyle Çin’deki satış 640 ila 700 dolar arasında değişiyor. Vivo Nex S’in farklı depolama seçenekleriyle 510 ila 605 dolar arasında fiyata sahip.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/vivo_nex_global_launch-news-32138.php
30
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
2
2
2
1