Tarihin İlk Uzay Suçunu İşleyen Astronottan Açıklama

39
5
3
3
2
Eşinin hesabına izinsiz bir şekilde girerek bilgilerini çalmakla suçlanan Amerikalı astronot Anne McClain, kendi aleyhine yapılan suçlamalara karşı bir açıklamada bulundu. Bu suçlamaların tamamının asılsız olduğunu iddia eden ve olaylarda gerçeklik payı bulunmadığını söyleyen Anne McClain, kendisine destek olan herkese minnettar olduğunu da dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan bir astronotun ilk uzay suçunu işlediğine dair iddialar ortaya çıkmıştı. Anne McClain isimli astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi sırasında boşanmak üzere olduğu eşinin banka hesaplarına girmekle suçlandı.

McClain'in eşinin Federal Ticaret Komisyonu'na şikayet başvurusu yapmasından sonra NASA Teftiş Kurulu'nun incelemeye başladığı astronot McClain, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Eşiyle boşanma safhasında olduğunu ifade eden McClain, gönderdiği tweette şu ifadeleri kullandı:

nasa

"Bu iddialar tamamen asılsız. İkimiz, şu anda maalesef medyaya yansımış olan acılı ve kişisel bir ayrılık sürecinin içerisindeydik. Destekleriniz için fazlasıyla minnettarım ve soruşturma bitene kadar açıklama yapmayacağım. Bilgi yönetimi konusuna olan güvenim tam."

Anne McClain'in açıklamasının yanı sıra kendisi de açıklama yapan NASA, McClain'in başarılı bir astronot olduğunu vurgulayarak NASA'nın kişisel konularda yorum yapmadığını belirtti.

Tarihin ilk uzay suçu olayında neler yaşanmıştı?

nasa

Uluslararası Uzay İstasyonu'na 6 aylık görev için gönderilen kıdemli astronot Anne McClain, iddialara göre uzaydaki görevi sırasında ayrılmış olduğu eşi Summer Worden'ın banka hesabına erişmeye çalıştı. Suç iddiası, ikili arasındaki bir tartışma sonrası gündeme geldi.

Amerikan Hava Kuvvetleri'nde eski bir istihbarat subayı olan Worden, McClain ile tartıştığı sırada kendisinin daha önce yapmış olduğu özel harcamalardan bahsetmesiyle şüphelendi ve bankasına başvuruda bulundu. İstek üzerine hesaba erişimleri araştıran banka, NASA'ya kayıtlı bir bilgisayardan hesaba erişim tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen Worden, hesabında bir kayıp olmamasına rağmen bilgi hırsızlığı konusunda Federal Ticaret Komisyonu'na şikâyette bulundu.

Eski eşinin çocuğuna bakabilmesi için yeterli miktarın hesapta bulunup bulunmadığını kontrol etmek ve aralarındaki karmaşık maddi durumlarını incelemek için hesaba eriştiğini söyleyen McClain, hesaba erişiminin daha önce engellenmediğini dile getirdi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201908261040004190-uzayda-islenen-ilk-suc-hakkinda-astronottan-ilk-aciklama/
39
5
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
39
5
3
3
2