Tarım ve Orman Bakanı’ndan ’Sorumluluk Belediyelerdedir’ Açıklaması

243
14
3
1
0
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada yerleşim yerlerini korumada birinci derecede sorumluluğun belediyelerde olduğunu açıkladı. Bakan, siyasetten arî bir çağrı yaparak belediyeleri durumu iyileştirmek üzere çalışmaya davet etti.

Türkiye, yangınla mücadeleye canla başla devam ederken ve ‘#HelpTurkey’ etiketiyle global çapta yardım çağrısı başlatılmışken Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz saatlerde yeni bir açıklama yaptı. Pakdemirli, yaptığı açıklamada şu anda 8 yangının devam ettiğini söyledi. Ardından tüm yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 708 arazöz, 708 iş makinası, 4 bin 800 personel ile müdahale edildiğini aktardı.

Vatandaşların Muğla’da ‘uçak göremiyoruz’ serzenişlerine de cevap veren Pakdemirli, “Mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için vatandaşlarımız zaman zaman semalarda istediği sıklıkta bu araçları göremeyebilir ancak Muğla özelinde 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluk belediyelerdedir”

yangın

Bugün tedbiren 6 mahallenin boşaltıldığını da belirten Pakdemirli, ardından belediyeler hakkında bir açıklamada bulundu. Bakan, özellikle son 4-5 günlük yangınların bilançosunda bilançonun büyümesi konusunda belediyelere çağrı yaptı. Belediyelerin katkılarının sonsuz olduğunu belirten Bakan, ‘ancak’ diye başlayarak şu şekilde devam etti:

Ben belediyelerimize, ister bizim partiden, ister başka partiden siyasetten arî olarak şu çağrıyı yapıyorum: Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de yangınlardan sonra bu işin bilançosuyla alakalı olarak bir oturup, toplanıp, yerleşim yerlerinin korunması konusunda belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması, hem de bunu nasıl daha iyiye taşırızı çalışıyor olmamız lazım.

Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, -birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir-, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Siyasetten arî bir çağrıdır bu."

Bakan, sözlerini en azından yangından sonra oturup belediyelerle bir çalıştay yapıp, özellikle yerleşim yerlerinin korunması maksadıyla belediyelerin buradaki kurumsal kapasitesini nasıl daha iyi hale getirebileceklerini konuşmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tarim-ve-orman-bakani-pakdemirli-sorumluluk-belediyelerindir-6569275/
243
14
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
243
14
3
1
0