Taş Devri’ne ait 9000 Yıllık Su Altı Şehri Keşfedildi!

1
0
0
0
0
İsveç'te, Taş Devri'ne ait 9000 yıllık su altı şehri keşfedildi. Araştırmacılar onlarca alet ve daha önce insanların kullandığını bilmediğimiz eşyalar buldular.

Hepiniz kayıp şehir Atlantis’i duymuşsunuzdur. Büyük bir felaket ile denizin dibine giren bu gelişmiş efsane şehir, ilk olarak Platon’un Devlet kitabında geçmekteydi. Henüz gerçekten varlığı kanıtlanabilmiş değil, ama araştırmacılar Atlantis efsanesindeki gibi deniz altı şehri buldu. Farkı, Atlantis’in tersine burası gelişmiş bir yer değil. Hatta Taş Devri’ne ait.

İsviçre’de Lund Üniversitesi tarafından Baltık Denizi’nde yapılan araştırmalarda, 20 metre derinlikte ve gayet iyi korunmuş olarak bulunan şehir; Havang şehrinin yakınında, güneydoğu İsviçre’de konumlanıyor. Kıyıdan 3 kilometre ötede bulunan su altı şehri, Mezolitik döneme kadar gidiyor.

7 yıl önce dalgıçlar tarafından bulunan bu yerleşim, birçok eski eşyayı da içermekte. Çömlekler, av tuzakları, balık ağları, geyik boynuzları ve kemiklerden yapılmış birçok alet; suyun altında kalmış. Araştırmacılar şimdi “10.000 yıl önce hayat nasıldı?” sorusunun peşine düştüler.

Lund Üniversitesi’nin Jeoloji bölümünde doktora öğrencisi olan Anton Hansson, “Jeologlar olarak bu bölgenin nasıl bir yer olduğunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Sıcak mıydı? Soğuk muydu?” diyor ve ekliyor “Eğer Afrika’dan çıkışımızı anlarsak, bu güne dek varolan tüm yerleşim yerlerini buluruz. Bu da geçmişimizle ilgili birçok noktayı aydınlatır. Şimdi deniz seviyesi 10.000 yıl önceye göre çok daha yüksek, bu yüzden yerleşimler sular altında kalıyor. İnsanoğlu hep deniz kenarlarını tercih etmiştir”.

Kaynak : http://www.ewao.com/a/stone-age-atlantis-researchers-discover-9000-year-old-sunken-city/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0