Tasarımıyla Gelecekten Gelmiş Gibi Görünen Otonom Kamyon: T/log

25
21
11
1
0
İsviçreli Einride tarafından geliştirilen T/log; futuristik tasarımı ve seviye 4 otonom teknolojisi tabanıyla, geleceği günümüze getirmeye hazırlanıyor.

Günümüzde otonom araç teknolojisi üzerine süregelen yarış gün geçtikçe kızışıyor, Elon Musk’ın Tesla’sı gibi devasa şirketler medyatik yönleriyle diğerlerinin bir adım önüne geçiyor. Tesla ve benzeri dev şirketler, dizayn ve tasarım anlamında süregelen modellerin dışına çıkma cesaretini gösteremiyor.

Ancak bu amansız yarış, dünyanın dört bir yanında yeni girişimcileri bizlerle tanıştırıyor. Tasarım anlamında bir korkusu bulunmayan İsveç menşeli Einride adlı şirket, karşımıza futuristik filmlerden çıkmış yepyeni bir araç ile geliyor; T/log…

Geçtiğimiz günlerde “Goodwood Festival of Speed” çatısı altında görücüye çıkarılan T/log adlı otonom araç, şık tasarımı bir yana sürücü kabini bulunmayan yapısı ile dikkat çekiyor. Saf anlamıyla otonom olan araç, hiç bir yönlendirmeye ihtiyaç duymaksızın temel görevi olan ağaç taşıma görevini hakkıyla yerine getiriyor.

200 Kw’lık kapasitesiyle tam tamına 200 km’lik bir mesafeyi kat edebilen otonom taşıyıcı; saatte 85 km’lik maksimum hız kapasitesinin yanında 26 tona varan taşıma kapasitesi ile lojistik sektörüne yeni bir soluk getireceğe benziyor.

Seviye 4 otonom teknoloji tabanında oluşturulan aracın çıkış tarihi ve satış fiyatına dair henüz net bir bilgi bulunmamasına karşın, yakın gelecekte "T" konsepti altında birçok farklı otonom araç üretmeyi planlayan "Einride" adını sıkça duyacağımızı söylemek mümkün.

 

25
21
11
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
21
11
1
0