Çanakkale Boğazı’nda Tavşan Yiyen Bir Ahtapot Görüntülendi (Video)

307
44
36
25
21
Çanakkale Boğazı’nda Tavşan Yiyen Bir Ahtapot Görüntülendi (Video)
Çanakkale’de yaşayan profesyonel dalgıç Müjdat Turan, oldukça ender rastlanan bir avcıyı iş üzerinde yakalayıp su altı kamerasıyla kaydetti. Videodaki ahtapot, kendisinden yaklaşık 4 kat büyük olan bir tavşanın cesedini su içinde yerken görülüyor.

Türkiye’nin en zor dalış yapılan sularına sahip Çanakkale Boğazı, pek çok canlının geçiş noktası olarak biliniyor. Dalgıç Müjdat Turan ise sık sık bu tehlikeli sularda yaptığı dalışları ve yakaladığı görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor. Kendisinin paylaştığı son görüntüler ise fazlasıyla sıra dışı.

Dalış bölgesinde su içinde bir tavşan gördüğünü söyleyen dalgıç Müjdat Turan, tavşana yaklaştığında yaklaşık 4 kat daha küçük bir ahtapotun onu sıkı sıkıya kavradığını gördü. Biraz daha yakınlaşınca, ahtapotun tavaşının yaklaşık 4’te 1’ini yediğini gözlemleyip olayı hemen kayıt altına almış.

Aşağıdaki videoda tavşan yiyen ahtapotun avını bırakmadığını da görüyoruz:

()

Müjdat Turan, ahtapotun tavşanı bırakması için müdahalede bulunduğunu ancak ahtapotun avını bırakmadığını da söylüyor. Turan’ın video açıklamasında olayın öncesine dair bir detay bulunmuyor. Söz konusu ahtapot, sahilde bulunan ve dalgalarla suya çekilmiş bir tavşan cesedini yiyor olabilir. 

Aksi takdirde ahtapotun suya yaklaşan canlı bir tavşanı avlaması ihtimali de var. Bu tarz olaylara çok sık rastlanmasa da ahtapotların etçil oldukları ve zaman zaman kara hayvanlarıyla beslenebildikleri de görülüyor. Ayrıca ahtapotlar sadece denizlerin depil, tüm hayvanlar aleminin en zeki canlı türleri arasında bulunuyor. 

Müjdat Turan, yıllar önce kıyıdaki canlı bir tavşanın bir başka ahtapot tarafından da suya çekilip avlandığına şahit olduğunu söylüyor. Turan’ın söylediklerine göre ahtapotlar, sık sık kara hayvanlarıyla besleniyorlar.

Müjdat Turan, daha önce yine Çanakkale Boğazı’nda yaptığı bir başka dalışta 3 metrelik dev bir vatoz görüntülemişti:

307
44
36
25
21
Emoji İle Tepki Ver
307
44
36
25
21