Son Dakika: Tayland'daki Mağarada Mahsur Kalan Çocukların 8'i Kurtarıldı

23
7
1
1
1
Yaklaşık 1 aydır kamuoyunun canını acıtan elem vakada güzel haberler gelmeye devam ediyor. 12 çocuktan 8'i, bugün itibarı ile kurtuldu.

Henüz Taylandlı yetkililer tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da kurtarma çalışmalarına katılan bir yetkili, BBC'ye yaptığı açıklamada 4 çocuğun daha kurtarıldığını söyledi. Gelen haberler doğruysa toplamda 8 çocuk kurtarılmış oldu ve mağarada 1 antrenör ile birlikte 4 çocuk kaldı.

40'ı Taylandlı, 50'si ülke dışından toplamda 90 dalgıçın müdahil olduğu çalışmalarda dün itibarı ile 'en doğru zaman' olduğu fikriyle harekete geçilmeye başlanmıştı. 4 çocuğun kurtarıldığı çalışmalara bugün de devam edildi ve 4 çocuk daha kurtarıldı. Toplamda 8 çocuğun sağ salim hastaneye ulaştırıldığı kurtarma operasyonunun yarın nihayete ermesi bekleniyor.

Bu bağlamda belki de tam yeri gelmişken bu operasyona gönüllü olarak katılarak çocukları ilk kez bulan İngiliz dalgıcı anmak gerek. Keza kurtarma çalışmaları esnasında oksijeninin bitmesi sonucu hayatını yitiren bir dalgıç da olmuştu. Tüm bu iyi insanlar sayesinde şu an 8 çocuğun hayatı kurtuldu. Umuyoruz bugün veya en geç yarın içerisinde tüm çocukların ve antrenörlerinin kurtulduğu haberini sizlere ulaştırıyor olacağız.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44745470?ocid
23
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
1
1
1