TDK Hacklendi mi? Türk Dil Kurumu'nun İnternet Sitesine Girilmiyor!

1
0
0
0
0
Türk Dil Kurumu (TDK)'nın resmi internet sitesine veritabanı bağlantısı nedeniyle giriş yapılamıyor.

İnternet sitesi üzerinden kelimelerin anlamlarından doğru yazılışlarına kadar birçok bilgiye ulaşabildiğiniz Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesine (tdk.gov.tr / tdk.org.tr) şu anda erişilemiyor. Sadece devlet kuruluşlarına ait uzantıya sahip olan ve ciddi güvenlik önemleriyle korunduğunu düşündüğümüz TDK'nın internet sitesine giren kullanıcılar bir hata mesajıyla karşılaşıyor.

11 Eylül saat 01:00 civarı fark edilen bu hatada siteye girmeyi deneyenler "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL" hatasını alıyor. Bu hata kısaca TDK'nın internet sitesinde veritabanı bağlantı sorunu olduğunu gösteriyor.

Peki TDK Hacklendi mi?

Bu durum elbette akla ilk olarak TDK'nın hacklenip hacklenmediği sorularını akıllara getiriyor. Daha önce bazı hacklenme sorunlarıyla karşılaşan TDK'nın bu kez  veritabanının hacklenme ihtimali bulunurken, gece saatlerinde TDK'nın internet sitesinde yapılan bir veritabanı bakımı ya da sunucu taşıması nedeniyle sitenin veritabanıyla bağlantısı geçici olarak kesilmiş de olabilir. Ancak henüz bu olayın sebebi belli değil.

Güncelleme: Türk Dil Kurumu'nun internet sitesine şu anda sorunsuz erişim sağlanabiliyor. Muhtemelen bir bakım çalışması ya da küçük çaplı hata nedeniyle geçici bir süre siteye erişilemedi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0