Tek Bisiklette Her Şeyi Yapmanızı Sağlayacak Fermuarlı Tekerlek Düzeneği

46
15
2
2
0
Bisiklet sürme işini bazılarımız hobi olarak, bazılarımız spor olsun diye, bazılarımız ise profesyonel anlamda yapıyoruz. ReTyre ise bu işe farklı bir boyut kazandırarak beğenileri üstüne topluyor.

Bisiklet sürme konusunda işi ciddiye alanlar, bilirler ki her sürüş için farklı bir tekerlek yapısı tasarlanmıştır. Bu nedenle günlük sürüşlerde ve farklı sürüş parkurlarında birbirinden değişik birçok tekerlek seçeneği mevcuttur. Bir Norveç firması tarafından tasarlanan ReTyre ise tam olarak bu problem için muhteşem bir özellik sunuyor. Değiştirilebilen fermuarlı bir sisteme dayanan ReTyre, en pratik şekilde farklı lastikler arasında dakikalar içerisinde geçiş yapabilmenize olanak sağlıyor.

Jantlara monte edilen 568 gramlık düz sırtlı lastikler ile herhangi bir hava basınç sistemine ya da pompa benzeri aparatlara da ihtiyacınız yok. Üstelik bu pratik aparat küçük kutularda taşınabilirken sökme ve takma işlemlerinde de son derece kolaylık sağlıyor. Tekerlekleri değiştirebilmek için yerinden sökmeye veya bunun gibi herhangi işlerle uğraşmak artık gereksiz.

ReTyre, bisiklet tekerlekleri için elbette tek bir tekerlek yüzeyi sunmuyor. Bu fermuarlı kauçuk sistem her sürüş için farklı desenlere sahip. Birbirine kenetlenen ve anahtar görevi gören fermuarların buluşma noktası, siz bisikleti sürerken aparatın kaymasını ya da tekerlek üzerinde oynamasını engelliyor.  

ReTyre tekerlek kaplama sistemi, kış sürüşü için çivili modellere ve arazi şartları için farklı yüzey seçeneklerini beraberinde getirecek. Ayrıca ReTyre aparatının ilerleyen zamanlarda akıllı hale getirilmesi de düşünülüyor. Buna göre akıllı telefon ile iletişim kuracak olan aparat yanıp sönebilen gömülü Led’lere sahip olacak ve farklılık yaratacak. Gelişmiş ürünün Hindistan cevizi liflerinden tasarlanan ve %100 geri dönüşümlü kauçuk ile üretilen modellerinin de bulunduğunu belirtelim.

Yeni bisiklet kaplamaları normalde 26 inç tekerlekler için tasarlanmış olsa da deri ve lastik modeller şuan için 700c/29inç jantlara uygun şekilde üretilmekte. Ürünün perakende satış fiyatlarına gelince, standart versiyon için fiyatı 36 dolar ile 55 dolar arasında değişirken kış çivili model ise 70 dolar fiyat etiketine sahip. Temmuz ayı itibari ile bazı Avrupa ülkelerinde raflarda olması beklenen ürünün, önümüzdeki yıl tüm Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde satışa çıkması bekleniyor. Ürünün Türkiye'de satılıp satılmayacağı hakkında ise herhangi bir bilgi maalesef henüz yok. 

Kaynak : https://newatlas.com/retyre-zip-on-tire-skins/54877/
46
15
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
46
15
2
2
0