E-devlet'ten Sonra Devrim Gibi Bir Yenilik: Tek Kapı Hizmeti

225
18
7
5
4
Hayatımıza girdiğinden beri bilgisayar veya akıllı telefon başında fazlasıyla vakit geçirenler için bürokratik prosedürleri ortadan kaldıran E-devlet sistemi sonrasında yepyeni bir hizmet geliyor.

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, E-devlet sisteminin devreye girdiği günden itibaren, devlet kurumlarının tamamından alınabilecek hizmetlerin %86'sının E-devlet'e entegre edildiğini ve yıl sonuna dek bunun %100'e çıkarılacağını açıkladı. Bununla birlikte E-devlet uygulamasından dersler çıkarılarak yepyeni ve devrimsel bir sistem üzerinde çalışılıyor: Tek Kapı.

Fuat Oktay sistemle ilgili şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "obez, hantal ve çalışmayan bürokrasi " diye ifade ettiği yapının ne olduğunu görmek için de bir çalışma başlattık. O da 'tek kapı' diye ifade ettiğimiz, daha güzel bir isim vereceğimiz bir uygulama. Vatandaşın 50 kurumda işi olabilir, 50 kuruma gitmesine gerek yok. Gelsin tek bir kapıdan girsin. Hangi kurum nerede aramadan, hiçbir belge getirmeden, fotoğraf dahil elini kolunu sallayarak tek noktadan hizmetlerin tamamını alsın. Böyle bir çalışmamız da var. Bu çalışmada son aşamaya gelindi."

Yeni uygulama ile 'vatandaşın, yeni sistemle "hiçbir kamu kurumuna gitmeden, belge getirmeden, gece çayını içerken işlemlerini yapabileceğini' belirten Oktay, sözlerine şöyle devam etti:

"Çalışma tamamlandığında bürokrasinin azaltılması, şeffaflık, takip edilebilirlik dediğimiz alanda çok ciddi bir aşamayı geride bırakacağız. Vatandaşın, hangi konuda, hangi bilgiye ihtiyacı varsa tek tuşla hizmet alabileceği bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Bürokrasinin azaltılması konusunda Türkiye çok ciddi bir eşiği aşmak üzere. Bütün kurumlarıyla hızlı, esnek karar alan ve hızlı uygulayabilen yepyeni bir devlet."

En basit örnekle yeni bir eve taşındığınızda sağdan sola koşturma dönemine Tek Kapı uygulamasıyla son verilmesi hedefleniyor. Bir şekilde birden fazla resmi evrak ihtiyacınız veya yapmanız gereken bir işlem varsa bunları tek bir merkezden gerçekleştirebileceksiniz. Eğer her şey yolunda giderse yıl sonunda Tek Kapı uygulaması devreye girecek.

225
18
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
225
18
7
5
4