Tek Sayfadan Oluşan Sitesiyle 1 Milyon Dolar Kazanan Adam: Alex Taw

0
0
0
0
0
Öğrencilik yıllarında 5 kuruş parası olmayan Alex Tew, tek bir sayfa üzerinden nasıl 1 milyon dolar kazandığını anlattı.

Alex Tew’in viral şeklinde yayılan web sitesi milliondollarhomepage.com'u belki daha önce duymuşsunuzdur. Öğrenci olduğu yıllarda cebinde 5 kuruş parası olmadığı bir anda ‘girişimcilik’ gazına gelen Tew, yalnızca tek bir sayfadan oluşan web sitesini kurmuş ve düşlediği 1 milyon doları kazanmayı (sitenin adı da bir milyon dolarlık sayfa) başarmıştı. Peki nasıl oldu bu iş? Alex Tew’in bu projesi viral olarak nasıl yayıldı da 1 milyon dolar kazandı?

2005 yılında Nottingham Üniversitesi’nde işletme bölümüne başlayan Tew, okulun harcını karşılayacak maddi imkanı olmadığı için arayış içerisine giriyor. Fakat standart bir öğrenci gibi part-time işlerde çalışmak yerine çok farklı, bu zamana kadar kimsenin yapmadığı bir projenin daha yararlı olabileceğini düşünüyor ve Bir Milyon Dolarlık Sayfa adındaki web sitesini açıyor. Sitede toplamda 1 milyon piksel bulunuyor ve her pikselin değeri 1 dolar. Eğer tüm pikselleri satarsa kazanmak istediği parayı da elde etmiş olacaktı.

Viral bir şekilde yayılan sitesindeki tüm pikseller yaklaşık 4 ay içinde satılıyor ve Tew, hayalindeki paraya kavuşmuş oluyor. Öyle ki son kalan pikseller internet ortamında açık arttırmaya dahi sunulmuş, başka kişiler için de kazanç kapısı haline gelmişti. 

Şu aralar Calm isminde, mobil uygulamalarla kullanıcıları rahatlatmayı - sakinleştirmeyi hedeflediği yeni bir girişimi var. Bu uygulamalar, içerisinde dere akışı, dalga, fırtına, yağmur gibi doğa olaylarına ait sesleri kullanıcılara görselleriyle birlikte aktarıyor. Stresin, endişenin ve depresyonun günümüzün en yayın hastalıkları olduğunu belirten Tew, Calm ile bunların önüne geçmeyi hedefliyor ki bu hedefine kısmen de olsa ulaştığını söyleyebiliriz. Zira tüm bu uygulamaları 6 milyondan fazla kişinin kullandığı belirtiliyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0