Teknoloji Bakanı'ndan Robot Teknolojisi ve Antarktika Projesi Hakkında Açıklama

59
51
9
2
2
Türkiye'deki teknolojik açıkların kapatılması için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "TÜBİTAK bünyesinde insansı robot çalışmasına başladık. Asimo'dan daha iyi bir robot olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin robot teknolojisi üzerinde çalıştığını, hatta bu anlamda ünlü robot Asimo'dan bile daha gelişmiş bir robot geliştirmeye çalıştığını belirtti. Konuşmasında Antarktika'da üs kurulacağını söyleyen Özlü, Türkiye'nin yalnızca güvenlik açığı için değil bilim ve teknoloji için de çalışmalar yürüttüğünü söylüyor.

Bakan Özlü, yaptığı konuşmada Antarktika'daki projelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özlü;

"30 kişilik bir heyet Antarktika'ya gitti. Gayet başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Türkiye'nin, Antarktika'da üs kuracağı bölgeyi aşağı yukarı kesinleştirdik. Bizim dönemimizde Türkiye küresel bir oyuncu oldu. Dünyanın muhtelif bölgelerinde meydana gelen sorunlarda, çalışmalarda Türkiye aktif rol oynuyor. Antarktika üzerinde söz sahibi 29 ülke var, bunlara danışman ülkeler diyoruz. Bir de gözlemci ülkeler var. Türkiye, 24 gözlemci ülkeden birisidir. Biz danışman ülke statüsüne geçmek istiyoruz. Bu gayretlerimizin ana amacı; Türkiye'nin danışman ülke statüsüne geçmesidir. Gelecek yıl Antarktika'da üs kurulacak, orada bir bilim üssümüz olacak" dedi.

İnsansı robot çalışmaları hakkında da konuşan Özlü, geliştirdiği robotların Asimo'dan çok daha iyi olacağını dile getirdi. Amaçlarının teknolojilerini piyasaya sürmekten ziyade teknolojik çıkarım yapmak olduğunu belirten Faruk Özlü, dünyanın birçok gelişmiş ülkesini yakalamak için insansı robotlar için adımlar atmak gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A hakkında da konuşan Özlü, tasarım ve üretim faaliyetlerinin yarı yarıya tamamlandığını söyledi. Kalan kısmın ise önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201806081033787129-faruk-ozlu-insansi-robot
59
51
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
59
51
9
2
2