Teknoloji Devi Apple'a 302 Milyon Dolarlık Patent İhlali Cezası!

0
0
0
0
0
Teknoloji Devi Apple'a 302 Milyon Dolarlık Patent İhlali Cezası!
ABD'de görülen Apple ve VirnetX şirketleri arasındaki patent davasında jürinin kararı VirnetX'ten yana oldu.

Geçtiğimiz süreç içerisinde Avrupa'da vergi kaçırdığı gerekçesiyle ceza alan ve İngiltere merkez ofisini Silikon Vadisi'ne taşıyan Apple, kısa süre sonra tekrar bir ceza haberiyle gündeme geldi.

VirnetX şirketinin Apple'ın kendilerine ait patentleri FaceTime uygulamasında izinsiz kullanması yönündeki iddiası üzerine görülen dava sonuçlandı. Dava sonucunda Teksas Doğu Bölgesi Federal Jürisi görülen mahkemede Apple'ı 302.4 milyon dolarlık para cezasına çarptırdı.

Daha önce aynı dava görülmüş ve yine davada kazanan taraf VirnetX şirketi olmuş, buna bağlı olarak Apple şirketi 625 milyon dolar para cezası almıştı ancak davanın tekrar görülmesi için Apple'ın temyiz hakkı bulunuyordu. Temyiz hakkını kullanan Apple, tekrar görülen davada da kaybeden taraf olsa da cezayı indirmeyi başardı.

VirnetX ve Apple arasındaki kavga henüz bitmiş değil

VirnetX şirketinin iddialarına göre Apple sadece kendilerine ait bir patenti kullanmakla kalmayıp birçok konuda Virnetx şirketine ait patentleri ihlal ediyor. Bu durum da bize gösteriyor ki davacı şirket VirnetX, bu işin peşini bırakmayarak Apple'dan hakkını aramaya devam edecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0