ABDli Teknoloji Devi Apple, Çinli Üreticilere Yenik Düşmemek İçin Çalışıyor

0
0
0
0
0
ABDli Teknoloji Devi Apple, Çinli Üreticilere Yenik Düşmemek İçin Çalışıyor
Önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple, Çin'in Silikon Vadisi diyebileceğimiz Shenzhen'de yeni bir ARGE merkezi kuruyor.

Özellikle son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya gibi güçlü ülkelerin kendi ürettikleri ürün ve yazılımları desteklemek için yabancı teknoloji şirketlerine karşı savaş açtığını görüyoruz.

Kendi ülkesinin dünyadaki en büyük teknoloji gücü olmasını isteyen şirketlerden biri ise ABD'li teknoloji devi Apple. Çinli üreticileri kendisi için tehdit olarak gören Apple, sektörün kalbi olan ülkelerden bir tanesi olan Çin'de ikinci ARGE merkezini kurmanın hazırlığında.

Genellikle Çin gibi Uzak Doğu ülkeleri özellikle üretim konusunda tanınmış markalar tarafından tercih edilse de Apple, bu bölgede ARGE merkezlerini arttırarak Çinli teknoloji şirketlerine ileride yenik düşmemek için çalışmalar yürüterek onların da kalbinin olduğu yerde ARGE faaliyetlerinin bir bölümünü sürdürecek.

İlk ARGE merkezini Çin'in Beijing kentinde kuran Apple, bu sefer Çin'in teknoloji bakımından en gelişmiş merkezi olan Shenzhen'de yeni ARGE merkezini inşa ederek aynı zamanda Huawei ve ZTE gibi Çinli devlerin komşusu olacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0