Teknoloji Devi Apple, iPhone'ların Fabrikasını ABD'ye Taşıyabilir

0
0
0
0
0
Teknoloji Devi Apple, iPhone'ların Fabrikasını ABD'ye Taşıyabilir
Donald Trump'ın ABD'de üretim istihdamını arttıracağını söyleyen açıklamalarından sonra Apple, cihaz üretimlerini ABD'ye taşımanın ihtimallerini araştırmaya başladı.

Sevelim ya da sevmeyelim Apple'ın günümüzdeki marka imajı en yüksek teknoloji şirketi olduğunu biliyoruz. ABD merkezli Apple'ın özellikle akıllı telefonları olan iPhone'lar her yıl yüksek satış rakamlarına ulaşsa hatta ekonomik durumu orta düzey olan ülkelerde satın alanların itibar sahibi olduğu bir ortam olsa da işin gerçeği Apple'ın bileşenleri de cihazları da ABD dışında Tayvan gibi farklı ülkelerde üretiliyor.

Özellikle bu konuda hem ABD'nin üretim için maliyetli olduğu hem de Uzak Doğu ülkelerinin üretim bandında daha ileri düzey teknolojilere sahip olduğu iPhone'ların Foxconn gibi popüler fabrikalarda üretilmesi için geçerli bir neden olarak görülse de yeni ABD başkanı Donald Trump, seçim propagandası esnasında ABD'de üretimi destekleyeceğini söylemişti.

Apple, Trump'ın söylediklerini araştırıyor

Apple yetkilileri Trump'ın bu sözlerinden etkilenmiş olacak ya da Trump'ın bu hedefinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etmiş olacak ki cihazlarının üretimini ABD'ye taşıma konusunda çeşitli araştırmalar yapmaya başladı. Yayınlanan raporlara göre şirket ABD'de üretim yapılmasının daha kaliteli ürünler ortaya koymasını sağlayacakken aradaki maliyet farkını da gözardı edemiyor. Ayrıca öte yandan Apple'ın üretim bandında deneyim sahibi olmaması, minik bir hatada tüm marka imajını zedeleyeceği için Apple risk alıp almama konusunda oldukça kararsız.

Ayrıca Çinli üreticiler Apple ve Samsung gibi popüler teknoloji markalarına karşı pazar payı anlamında büyük bir tehdit haline gelmişken, Apple'ın Uzak Doğu'dan elini tamamen çekmesi Apple'a daha pahalıya patlayabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0