Teknoloji Devi Samsung, Yeni Bir Biyometrik Kamera Patenti Aldı

21
7
1
1
0
Birbirleri ile sürekli yarış halinde olan markalar, fikirlerinin patentini almakta gecikmiyorlar. Bu noktada gelen haberlere göre Samsung, yeni bir patent aldı.

 Her ne kadar yeni yeni beliren ve adından söz ettiren firmalar da olsa, Apple ve Samsung’un yeri bizler için bir ayrı. Seveni olduğunu kadar sevmeyeni de olan bu markalar, geçmişten bu güne sürekli olarak gelişim içerisindeler. Deyim yerindeyse birbirlerine fark atma yarışı içerisinde olan markalar, önemli fikirlerinin patentini almakta da gecikmiyor.

Aldığı biyometrik kamera teknoloji patentini, Apple’ın Face ID özelliğine rakip olarak çıkaran Samsung, aslında bu patentin çalışmalarına Haziran ayında başlamıştı. Söylenti olarak yayılan ve bir sonraki Galaxy amiral gemisi telefon için kullanılacağı belirtilen üç boyutlu yüz tanıma teknolojisi, şimdi alınan patent sonrası netlik kazanmış oldu.

ABD Patent ve Marka Ofisi (U.S. Patent and Trademark Office, USPTO) tarafından onaylanan patent kapsamında, birçok işlev akıllı cihaza eklenebilecek. Mesafe ölçer, gece görüşü, üç boyutlu uçuş süresi sensörü ve bakış takibi gibi özelliklerin yer alacağı kamera uygulamasında, kullanıcıların seveceği daha bir dolu işlev bulunacak. Şu an için hangi cihazla ve ne zaman geleceği belli olmayan özelliklerin, 2019 amiral gemisi Galaxy S modellerinden birinde olacağı düşünülüyor.

21
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
1
1
0