Teknoloji Sektöründe Hızla Büyüyen 6 Meslek

2
1
0
0
0
İnanılmaz bir hızda büyüyen ve gelişen teknoloji sektöründe ön plana çıkan birbirinde şahane altı meslek.

Çağımız artık teknoloji çağı ve teknoloji, gündelik yaşantımızın merkezine yerleşmiş durumda. Bu durumun en güzel görülebileceği yer iş sektörleri. Artık çoğu işte teknoloji yardımı alınırken, bizzat teknolojinin gelişim sürecinin içerisinde olan işler de ciddi bir çıkış gösterir duruma geldi.

İşte bu konuda bir çalışma yürüten CareerCast adlı site, bilgi iletişim (IT) sektöründeki mesleklerin baz alındığı bir liste hazırlayarak önümüzdeki yıllarda giderek büyüyecek meslekleri sıralamış. Şimdi gelin o mesleklere bir göz atalım.

Ağ ve Bilgisayar Sistemleri Yönetimi

Bilgisayar ve bilgisayar ağ sistemlerini kontrol ederek yönetimini sağlayan uzmanlar, bu sene içerisinde ortalama  77,810 dolar kazanmış. Özellikle bulut sistemlerinin daha da ön plana çıkması, bu mesleğin de potansiyelini giderek arttırmakta (tabi ülkemiz teknoloji sektörü bazında epey geride kaldığı için söz konusu paraların burada kazanılması biraz zor gibi).

Meslek alanının önümüzdeki süreçte %8 oranında büyümesi bekleniyor.

 

Veri Bilimci/Veri Analisti

Bu meslek grubu yıl içerisinde ortalama 128,240 dolar kazanmış. Sektörde de sürekli artan, inanılmaz bir veri havuzu olduğu düşünüldüğünde bu mesleğin kolay kolay bitme ihtimali yok gibi. Beklenen büyüme %16.

 

Yazılım Mühendisliği

Üst düzey şirketlerden günlük, özel yazılım sistemlerine kadar yazılım mühendislerinin çalışabildiği iş alanı oldukça geniş. Bu da, bu mesleği seçenlerin elini ciddi derecede güçlendirmekte. Ayrıca çoğu yazılım mühendisi bir şirkete bağlı çalışmanın yanında özel işler de hazırlayabiliyor. Yani yeteneğinizle ve çalışma performansınızla doğru orantılı olarak ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Beklenen büyüme %17.

 

Bilgi Güvenliği Uzmanı

Teknolojinin daha da içerisine girdikçe bilgisayarlarımızdan tabletlerimize, telefonlarımıza, kullandığımız cihazların hakkımızda barındırdıkları bilgiler, ya da özel dosyalar giderek önemli hale geliyor. İşte tüm bu bilgi ve verilerin korunması konusunda bize yardımcı olabilecek uzmanlar, tam da bu mesleğin erbabları. Beklenen büyüme %18.

 

Bilgisayar Sistemleri Uzmanı

Bu mesleği kısaca açıklamak gerekirse; insanlar bilgisayar kullanmaya ve yazılımlar geliştirmeye devam ettikçe birilerinin işler yanlış gittiğinde sorunları çözebilmesi gerekiyor. İşte bilgisayar sistemleri uzmanının yaptığı da tam olarak bu. Beklenen büyüme %21.

 

Web Tasarımcısı

Web tasarımcıları, teknoloji sektöründe en fazla kazananları falan değil. Ancak onları diğer tüm mesleklerden ayıran ve zirveye taşıyan bir şey mevcut; talep. Web tasarımcılarına duyulan talep ve sektörde sayılarının diğer mesleklere göre az oluşu, bu mesleği oldukça değerli kılmakta ve beklenen artışı %27.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/tech-jobs-biggest-growth-2017-beyond-2016-10?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds/#no-6-network-and-computer-systems-administrator-growing-by-8-1
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0