Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Etkilerini Araştırmak İçin 95 Milyon Dolarlık Fon Ayrıldı

6
2
1
0
0
Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkileri pek çok çalışma ile araştırılıyor. Daha önce de yapılan kongrelere bir yenisi eklendi. Yeni çalışma teknolojinin çocukları nasıl etkilediğini incelemek için 95 milyon dolar harcamak istiyor.

Colorado senatörü Michael Bennet, teknolojinin bebekler, çocuklar ve gençler üzerindeki etkisini araştırmak için Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne 95 milyon dolar verecek bir yasa koydu. Çocuklar ve Medya Araştırmaları İlerleme Yasası veya kısaca CAMRA olarak adlandırılan yasa tasarısı, önümüzdeki beş yıl içinde dağıtılan parayı, mobil cihazlar, sosyal medya ve sanal gerçeklik gibi şeylerin çocukları nasıl etkilediğini araştırmak için kullanılacak. 

Kongre, gadget'ların ve sosyal medyanın çocukları nasıl etkilediğini incelemek için 95 milyon dolar harcamak istiyor. Aslında bu çalışma yeni değil, 2004 yılında Joseph Lieberman, elektronik medyanın gençlere etkisini araştırmak istedi. Aynı şey, 2007 yılında Steve Jobs'ın iPhone'u piyasaya sürmesinden birkaç ay önce yeniden tasarlandı. Artık herkesin cebinde iPhone var gibi görünüyor. Ebeveynler, 2 yaşındaki çocuklarının oyalanmaları için iPad'leri kullanmalarına izin veriyor. İnsanlar ekranlara ve sosyal medyaya maruz kalan gençler ile ilgili büyük endişeler duyuyor.

Tasarı, Ulusal Sağlık Enstitüleri için teknoloji ve medyanın bebeklerden genç yetişkinlere herkese olan etkilerini araştırmak için fon ayırdı. Buna mobil cihazlar, bilgisayarlar, sosyal medya, uygulamalar, web siteleri, TV, filmler, yapay zeka, video oyunları ve sanal ve artırılmış gerçeklik dahil. Artık çok fazla çocuk teknoloji bağımlısı ve şirketler bunun için özür dilemeye zorlandı. Ebeveynler artık çocukların teknoloji kullanımı ile ilgili doğru adımlar atmıyor. Bu yüzden belki bu zaman zarfında bu yasa, teknolojinin çocuklar üstündeki etkisine ve çocuklara yardım etmek için daha çok şey yapmamız gerektiğine ışık tutabilir.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/27/tech-addiction-congress-children-research/#6hi85G3UXqqn
6
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
0
0