Teknosa'yı Satın Almayı Gözüne Kestiren Media Markt, İlk Teklifini Yaptı

61
27
13
4
4
Alman menşeli dev elektronik perakende şirketi Media Markt, Sabancı Holding çıkışlı Teknosa'nın %75'lik hissesi için ilk teklifini yaptı.

Günümüzde devasa şirketlerin hatta alışveriş merkezlerinin, gelişme aşamasında olan potansiyel rakiplerini satın alarak pazar paylarını arttırmaya çalıştığı bir dönemde yaşıyoruz. Dünya genelinde Facebook, Amazon, Google, Uber gibi şirketler bu stratejiyi aktif olarak uygularken, ülkemizde de benzer girişimler sık sık yaşanıyor. Son dönemde bildirilen haberlere göre Media-Saturn-Holding GmbH’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Media Markt, gözünü Teknosa’ya dikmiş durumda.

Bloomberg’in açıklamasına göre Alman devi Media Markt, Teknosa ile masaya oturmaya oldukça kararlı. Şirket, Teknosa’nın %75’lik hissesi için 90 milyon euro’yu gözden çıkarmış durumda. Henüz anlaşma koşulları çok taze olsa da bu iki büyük teknoloji perakendesinin öyle ya da böyle sıkı bir pazarlığa gireceğini söylemek mümkün. Masaya oturulana kadar anlaşma şartlarının değişim gösterme ihtimali bir hayli yüksek. Bu haberin duyulmasını takiben Media Markt'ın hisseleri daha şimdiden %6 oranında büyüme gösterdi. 

Sabancı Holding bünyesinde oluşturulan Teknosa, 2000 yılından bu yana 210 mağazası ve 2.688 personeli ile hizmet veriyor. Şirket, geçen yıl 933 milyon dolarlık satış rakamı ile bir hayli verimli bir dönemi geride bırakmıştı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/media-markt-teknosayi-satin-almak-icin-gorusuyor,5k04ACSuEECovr2UYIiyng
61
27
13
4
4
Emoji İle Tepki Ver
61
27
13
4
4