Telefon ve Otomobil Üreticileri Dijital Anahtar Oluşturmak İçin Bir Araya Geldi

11
4
1
0
0
Mirrorlink'in geliştiricisi olan Araç Bağlantı Konsorsiyumu, telefonunuz üzerinden aracınızın kilidini açmayı ve motorunu çalıştırmayı hedefliyor.

Telefon ve otomobil üreticileri, NFC standartları oluşturmak için çalışmalara başladı. Araç Bağlantı Konsorsiyumu'nun önderliğinde başlayan çalışmalar sayesinde, NFC destekleyen akıllı telefonunuz üzerinden siz de anahtarsız bir şekilde aracınızın kapılarını açabilecek ve motoru çalıştırabileceksiniz.

Bu proje adına Apple, Samsung ve LG'nin yanı sıra yonga seti üreticileri Qualcomm ve NXP,  dünyanın en büyük otomobil üreticileri olan Audi, Volkswagen, BMW, General Motors ve Hyundai gibi birçok markayla beraber çalışmakta. Oluşturulan dijital anahtar sisteminin daha birçok özelliğe imkan sağlayacağı belirtildi.

Aracınız için oluşturduğunuz dijital anahtarı, istediğiniz taktirde akıllı telefonunuz üzerinden başka bir kullanıcıya yollayabilme imkanı olacağı iddia ediliyor. Eğer bu fonksiyon kullanıcılara sunulursa, yurt dışında dahi olsanız aracınızı arkadaşlarınıza verebilir veya para karşılığı kiralayabilirsiniz. Yakın zamanda geliştiricilerin çalışmayı bitireceği ve somut adımlar atılmaya başlanacağı söylenmekte.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/car_and_phone_makers_get_together_to_define_an_nfc_standard_for_unlocking_cars-news-31792.php
11
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
0
0