Telefonda Yer Açmak İçin ‘Neyi Silsem?’ Diye Kafayı Yiyenlere Harika Çözüm: OTG Flash Bellek

1
1
0
0
0
Düşük kapasiteli telefonlarda depolama sorununu çözen OTG bellekler hayatınızı kurtarabilir.

Ülkemizdeki telefon piyasası malum. Vergiler vs derken fiyatlar gerçekten büyük oluyor. Her ne kadar telefon kullanıcıları Galaxy S7 Edge, iPhone 7, HTC 10, LG G5, Sony Xperia XZ gibi telefonları istiyor olsalar da bütçe sıkıntısı sebebiyle orta ya da alt seviye telefonlara yönelmek durumundalar.

Ya da bir diğer durum ise sadece arama ve mesajlaşma için kullanmak amacıyla uygun fiyatlı telefon tercihleri de yapılabiliyor. Peki, bu telefonların ortak sorunu ise maalesef ki depolama alanları olarak dikkat çekiyor. Genellikle 8GB ya da 16GB depolama alanına sahip olan bu telefonlarda yoğun kullanım sonrasında bi uygulama yüklemek, bir fotoğraf çekmek istediğinizde “Yeterli depolama alanı yok” uyarısı can sıkıyor.

Hatta bu durum iPhone 7’ye kadar tüm iPhone kullanıcıları için geçerliydi. Peki, Micro SD kart dahi desteği vermeyen bu telefonlarda depolama sorunu nasıl çözülür? Tabii ilk akla gelecek olan bulut depolamaya ya da bilgisayara yedekleme yapmak. Ancak anında dosyalarınıza erişmek gerektiğinde bilgisayarınız yanınızda olmayabilir, ya da internet paketi sorunu sebebiyle bulut depolamaya erişilemeyebilir.

İşte tam da bu çıkmaz sokak durumunda devreye giren USB OTG flaş bellekler tam manasıyla kurtarıcınız olacak.

Micro USB, USB Type-C ve hatta iPhone’un lightning girişine sahip olan USB OTG bellekler, OTG destekli telefonlarınızda yedekleme ve ekstra depolama için kurtarıcı rolü üstleniyorlar. Ufak yapısıyla taşınabilir olan bellekleri gerek anahtarlığınızda, gerek cebinizde gerekse çantanızda da taşıyabilirsiniz.

USB OTG Bellekler Nedir, Ne İşe Yarar?

Fotoğraflarınızı, müziklerinizi, videolarınızı bu belleklere atarak cihazınızda büyük bir yer açabilir, uygulama ve oyunlarınız için yer açabilirsiniz. Hatta root ve rom kurulumu gibi işlemlerde devasa rom dosyalarını bu depolamada saklayarak yine bu depolama üzerinden kullanabilirsiniz.

Eğer telefondan film ve dizi izleme gibi bir alışkanlığınız varsa bu dizi ve filmleri direkt olarak flaş belleğinizde saklayarak telefonda gereksiz yer kaplama derdinden anında kurtulabilirsiniz.

Hatta yeni nesil teknolojiler ile Wi-Fi üzerinden çoklu cihazlar ile bağlantı kurarak ortak bir depolama alanı kurabileceğiniz çözümler de mevcut.

Eğer bu sorundan bir an önce kurtulmak ve düşük depolama alanına rağmen “Yeterli Depolama Alanı Yok” uyarısını görmek istemiyorsanız Micro USB için buradan, Lightning için buradan, USB Type-C bağlantısı için ise buradaki bağlantılar üzerinden Teknostore güvencesiyle belleklerinizi satın alabilirsiniz. Aynı zamanda "Ben kablosuz istiyorum" diyenler için ise buradaki bağlantıdan Wi-Fi ile bağlanan belleğe ulaşabilirsiniz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0