Telefonunuzla Daha İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Mobil Lens Setleri Nedir? Ne İşe Yarar?

1
1
1
0
0
Akıllı telefonlarda artık iyice gelişen fotoğraf özelliklerini katlayacak lensler ile çekim kalitenizi arttırabilirsiniz.

Artık akıllı telefonlar da iyice gelişen kamera özellikleri sayesinde dijital ya da DSLR makinelerine gerek kalmadan harika fotoğraf ve videolar çekilmesine olanak tanıyor. Ancak bazı durumlarda ise bu gelişmiş telefon kameraları da yetersiz gelebilir. İşte bu tarz durumlarda ise gerek yakın çekim, gerekse geniş açılı fotoğraflar çekebilecek makro, balık gözü ve geniş açılı lenslere ihtiyacınız var.

Bu doğrultuda Teknostore kanalımızda çektiğimiz video ile örnek olması için Aike AK006 3'ü 1 Arada Manyetik Telefon Lens Seti, Aike AK009 2'si 1 Arada Telefon Lens Seti ve Aike AK013F Balık Gözü Telefon Lensi adlı lenslerimizi inceledik;

Yukarıda görebileceğiniz ürünlerden AK006'yı buradan, AK009'u buradan, AK013F'i ise buradan edinebilirsiniz. Aynı zamanda bu geniş açılı, balık gözü ve makro lensler ile ilgili detaylara da değinecek olursak;

1- Geniş Açılı Lensler

Fisheye ya da Türkçe adıyla balık gözü gibi lensler yerine daha düzgün ve pürüzsüz bir biçimde sadece telefonunuzun kamerasındaki çekim açısını genişleterek daha geniş bir fotoğraf çekmenize yarayan bu lensler ile son dönemlerde piyasaya sürülen çift kameralı telefonların klasikleşmiş özelliğini mevcut telefonunuzda da kullanabilirsiniz.

0,63x, 0,45x ve 0,35x gibi geniş açılara sahip olan lensler sayesinde balık gözü yerine düzgün ve aynı zamanda daha geniş açılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Özellikle özçekim yaparken 1-2 kişi yerine 5-6 kişiyi birden alabileceğiniz çekimlere olanak tanıyan bu lensler, son dönemlerde oldukça popüler.

2- Balık Gözü (Fisheye) Lensler

Fotoğrafı hem geniş açılı yaparak hem de küre gibi göstererek farklı ve son dönemlerin en popüler çekim tekniğini sunan bu lensler ile odaktaki nesne büyüyerek, daha geniş açıya yayılan çekiminde oldukça ilginç fotoğraflar elde edebilirsiniz.

112 derece, 198 derece ve 230 derece gibi yaygın farklılıklara sahip olan balık gözü lenslerde derece ne kadar artarsa o kadar küre biçiminde görünen fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

3- Makro Lensler

Normalde akıllı telefonların çoğunda bulunan makro modu oldukça iyi çekimler yapabilirken ayrıca bir makro lense sahip olarak çok daha net görüntüler elde edebilirsiniz. Yakın çekim manasına gelen makro modunda gerek bir çiçeği, gerekse minik bir noktayı oldukça net ve büyük bir biçimde çekebildiğiniz makro lenslerde otomatik olarak arka plana bokeh efekti de uygulandığı için oldukça iyi ve sanki profesyonel fotoğraf sanatçısı gibi çekimler yapabilirsiniz.

Sonuç olarak birçok marka ve lens tiplerine göre değişen fotoğraf kalitesi noktasında aradığınız lensleri ve 3’ü 1 arada, 2’si bir arada, 4K destekli gibi birçok lens çeşidine buradaki bağlantıdan ulaşabilir, sizin için en uygun olanını uygun fiyatla satın alabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz fotoğraf örneklerinde Aike AK006 lens seti ve iPhone 6S ile çekim yaptığımızı da belirtelim.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0